Till senaste kommentaren

Annandag jul ej röd dag i kalendariet

Ser när jag ska göra lönerna i januari att annandag jul - 26/12 - inte ligger som röd dag i kalendariet utan jag måste lägga in semester där. Är det verkligen rätt? Ska den inte vara röd dag för alla?
Maria

Kommentarer

 • Hej Maria,

  Det är en bugg där felet i bakgrunden är rättat men det slår inte igenom till befintliga kalendarier. Om man uppdaterar eller kopplar om schema på de anställda så blir det rätt. Vi försöker komma med en fix på detta men det är inte klart än.

  Om alla era scheman stämmer enligt schemainställningarna och ni inte har gjort några manuella ändringar (varken via kalendariet eller via avvikelseregistrering) för någon anställd under hela det aktuella semesteråret så kan man gå till Uppläggning - Arbetsschema och trycka F11 så uppdateras schemat på samtliga anställda för aktuellt semesterår. Har man gjort manuella ändringar så försvinner dock dessa.

  Det går även att koppla om schemat på individnivå genom att koppla samma schema igen men med start till exempel 25 december. 

  Ett alternativ är att högerklicka i kalendariet eller löneregistreringen och välja Ändring i arbetsschemat och där redigera 26 december till 0 timmar.  Med vänlig hälsning,
  Malin Support
 • Hej
  Jag har lagt in semester på en anställd i mellandagarna - och då dras väl en semesterdag om dagen inte är röd? Hur gör jag med semesterrapporteringen -vad ska jag sätta på den 26/12? Den anställde har inte arbetat men har semester 27 och 28 december....
  Maria Ström-Søeberg
 • Hej,

  Om du ändrar arbetsschemat manuellt till 0 timmar den dagen så kommer det inte att räknas som en arbetsdag och därmed inte heller räkna ned semesterdagar.

  Antingen ändrar du det som sagt via kalendariet eller löneregistreringen  Du kan också redigera på själva avvikelsen den dagen genom att bocka i Ändra arbetstiden i arbetsschemat och ändra till 0 på Antal timmar.


  Med vänlig hälsning,

  Malin Support
 • Ovan problem är nu löst med version 2024.1.101.
  Malin Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.