Till senaste kommentaren

Anställd slutar mitt i månad - slutlön?

En anställd slutar mitt i månaden. Vi arbetar i BL Lön Plus med avvikelsehantering, dvs april månads avvikelser hanteras i maj. Personen arbetar deltid (med fast månadslön) och har procentregeln när det gäller semester. Vi har dessutom arbetstidsförkortning. Hur hanterar jag detta? Personen slutar i mitten av juni. OM jag betalar ut en vanlig månadslön i juni blir det således för stor lön i juni. Korrigeras detta i samband med att slutlönen görs i juli? Kan innestående semester och komptid betalas ut i juli?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Lotta,

  Månadslönen kommer att justeras förutsatt att du på anställdakortet under fliken Lön och skatt har ett värde på Månadslön (K1) och gör en slutlön med ett avgångsdatum inom löneperioden (i det här fallet juni). Då kommer 040 - Månadslön att justeras till en dagslön per kalenderdag 1-XX.

  Vad gäller ATF finns ingen färdig löneart för detta ändamål. Återkom med förutsättningarna (hur den ska beräknas, om den ska vara semestergrundande osv.), alternativt ring in till oss så hjälper vi dig med en löneart för detta.

  Ha det gott!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.