Anstånd

Hej
Kommer vi att kunna skicka in deklarationsblanketten (huvudblanketten) via filöverföringen i år? Eller måste vi vara ombud för alla som vi har anstånd för?

Kommentarer

 • Du kan skicka in huvudblanketten Ink1 via filöverföringen. Men för att kunna signera måste du vara ombud, annars behöver deklaranten själv logga in under Mina sidor på Skatteverkets hemsida och signera.

  Alla som du fått anstånd för kan du skicka in via filöverföringen. Även de som ni inte är ombud för. Dessa måste då signera via e-tjänsten, men även om de inte gör det utan istället lämnar in den signerad på papper så anser Skatteverket att ni gjort er del och lämnat in den så att den är möjlig att signera digitalt för deklaranten.

  Jonas Support
 • Hej
  Vilket datum gäller för dom personerna som inte kan signera digitalt och vi måste skicka huvudblanketten påskriven med post till Skatteverket?
  Vi har anstånd för dessa kunder också.

  Maj-Britt
 • Hej Maj-Britt!
  Om ni har skickat in INK1-blanketten via filöverföringen senaste 15 juni då har ni som byrå gjort ert. Sen att kunden väljer att lämna huvudblanketten på papper, spelar ingen roll. (Här har Skatteverket mildrat sin ståndpunkt) Så din kund kan lämna in huvudblanketten på papper ända fram till och med 15 juni utan förseningsavgift.

  https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/inkomstdeklaration/forredovisningsbyraer/byraanstand.4.5c1163881590be297b51a80.html?q=Byr%C3%A5anst%C3%A5nd

  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.