Till senaste kommentaren

Historik- antal arbetade timmar

Hej! Jag vill ta fram totalt antal arbetade timmar för en viss period. Det finns både timanställda och de som har månadslön, samt lönearter som inte avser timmar utan andra antal ersättningar. Hur kan jag få fram timmarna?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Lotta,

  Antal registrerade timmar för timanställda ser du enklast genom att ta ut en rapport via Utskrift - Historik - Lönehistorik. Välj "Transaktionslista" och exempelvis löneart 010 - Timlön, och eventuella andra lönearter som avser arbetade timmar. Välj även önskat datumintervall.

  Vad gäller månadslön får du ut arbetade timmar för de månadsavlönade (som har ett arbetsschema kopplat på sig) via statistikrapporteringen om du t ex ska rapportera till Svenskt Näringsliv, Bygglösen osv. Du finner dessa via Aktivitet - Lönestatistik.

  Återkom om du har några funderingar!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Om man nu behöver de arbetade timmarna för månadlön med arbetsschema och inte har någon statistikrapportering som ska lämnas. Har ni något förslag på vad man ska fylla i på anställdakortet för att kunna få fram rapporterna? Utskriften verkar kräva en hel del uppgifter för att kunna genereras.
  (Uppdaterad )
 • Hej Monica,

  Du bör kunna få fram arbetade timmar om du anger siffran "1" i fälten för Fast lön och Yrkeskod gällande SCB/Svenskt Näringsliv på anställdakortet. Detta förutsätter förstås även att du har ett arbetsschema med timmar inlagt på de anställda.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej och tack!
  Via filen till Svenskt Näringsliv gick det att få fram en fil som jag fick lov att öppna för redigering för att kunna se den. Där fanns en massa kryptiska siffror varav jag tolkar att den första skulle kunna motsvara mina arbetade timmar under året.

  SCBs variant fungerade inte med de två parametrarna.

  Väldigt knöligt sätt att få fram antal arbetade timmar de anställda. Går nästan enklare med en excelmall och avvikelsetiderna (dock omräknade från ibland arbetsdag, ibland kalenderdag och ibland timmar).

  Kan ni inte be era programmera uppfinna en liten snutt kod som tar fram arbetad tid? Jag tror inte att jag är ensam om att behöva dessa uppgifter till olika former av nyckeltal och beräkningar som görs till våra små företag och jag lämnar härmed det som ett önskemål till er.

  (Uppdaterad )
 • Hej Monica,

  Filen är helt klart inte optimal att läsa då det inte är dess syfte. Men om du vid skapandet av filen markerar "Öppna fil för redigering" och sedan sparar filen, så får du upp samtliga uppgifter i ett fönster inne i Löneprogrammet.  Därifrån kan du välja att skriva ut/förhandsgranska listan som den är (Tips - välj orientering "Liggande").

  Möjligen kan vi lösa detta på ett ännu bättre sätt - i sådant fall återkommer jag i denna tråd! I annat fall tar vi detta som ett önskemål.

  Med vänlig hälsning

  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej ,
  Jag har fått förfrågan om att att fram timmar varje månad från september 23 till januari 24 ( ej timmisar). Jag undrar om det går på något annat sätt då jag inte vill ändra alla anställdas löner till 1.
  Dessutom är det låst på 2024 fast jag vet inte om det påverkar.
  Ankie Glas
 • Hej Ankie,

  Du kan skriva ut en lista för detta under Utskrift - Historik - Lönehistorik, välj
  Lönearter sammandrag, skriv en månad i taget och förhandsgranska/skriv ut. Den sammanställer samtliga lönearter för perioden per person samt totalt längst ner på rapporten.

  Om du endast vill se t ex timlön går det även att selektera listan endast på 010 - Timlön eller de lönearter du vill se. Exempel:

  Johan Support
 • Hej,
  Timlönen har jag fått ut men jag skulle behöva antal arbetade timmar för de andra också och det har jag inte hittat någonstans.
  Ankie Glas
 • Hej Ankie,

  Vi har ingen sådan sammanställning i nuläget men jag tar med mig detta som ett önskemål.
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.