Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Arbetstidsförkortning

Hej supporten!
Jag har anställda som enligt Metalls kollektivavtal ska ha arbetstidsförkortning med 54 minuter för varje 40 timmars vecka de arbetar. Kan jag göra något i programmet för att ha koll på den intjänade arbetstidsförkortningen?

Kommentarer

 • Hej Astrid

  Du kan lägga upp en ackumulator för att hålla koll på arbetstidsförkortningen.

  Börja med att lägga upp en ackumulator som du kan kalla Arbetstidsförkortning. (Uppläggning - Ackumulatorer). Se till att du anger Ackumulera antal. (Det är antalet timmar som ska ackumuleras).

  Därefter lägger du upp två lönearter (Uppläggning-Lönearter):

  1. en löneart för "Intjänad arbetstidförkortning" och
  2. en för "Uttagen arbetstidförkortning"

  Dessa lönearter ska ha löneartstypen Passiv information. Ingen rad på kontrolluppgiften ska väljas och ingen arbetsgivaravgift ska beräknas. Välj därefter fliken Fackavgift och ackumulatorer. Klicka på Ack 1 och välj den ackumulator du har lagt upp för arbetstidsförkortningen. OBS! Detta ska göras på båda lönearterna.

  Därefter ska du på anställdakortet välja denna ackumulator på de anställda som det gäller. (Uppläggning-Anställda, fliken Semester och ackumulatorer.) Klicka på Ack 1 och välj ackumulator för arbetstidsförkortningen.

  Vid varje lönekörning får du manuellt beräkna hur många timmar (eller minuter) som var och en av de anställda har tjänat in. Dessa registerar du genom att ange beloppet på lönearten för intjänad arbetstidsförkortning när du registrerar lönen på den anställde.

  När den anställde tar ut intjänad tid, får du ange antal med ett minustecken framför.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Elisabeth Admin
 • Hejsan jag får det inte att fungera, jag har gjort precis som det står men ackumulatorerna kommer inte upp på lönebeskeden.
 • Hej Jerry!

  För att ackumulatorn ska synas på lönebeskedet behöver du välja något av standardmallarna Lonebesked_3 t.o.m. 6. Detta gör du via Arkiv - Blanketter.

  Har du skapat en egen lönebeskedsmall kan du behöva lägga till datafälten för ackumulatorn manuellt. Om du vill ha hjälp med eventuell egen blankettmall är du välkommen att ringa oss.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.