Till senaste kommentaren

Årsredovisning digital inlämning

Jag kommer att skicka in årsredovisningen digitalt men får problem med revisionsberättelsen. Hur kan jag ladda in den i BL Bokslut så att den följer med övriga handlingar när jag skickar filen till Bolagsverket.
Bertil Jambrén Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Bertil!

  För att skicka in även revisionsberättelsen digitalt finns det två alternativ. Såhär har vi skrivit i versionsnytt till BL Bokslut 2019.1.103 som är den versionen som krävs för att det ska fungera:

  "Det finns numera två alternativa sätt att lämna in en årsredovisning med revisionsberättelse digitalt:

  • Årsredovisning och revisionsberättelsen laddas upp i en fil från BL Bokslut
  • Årsredovisningen och revisionsberättelsen laddas upp var för sig från två separata programvaror. Årsredovisningen laddas då upp från BL Bokslut och revisionsberättelsen från revisorns programvara.
  Oavsett om årsredovisningen och revisionsberättelsen laddas upp för signering i Bolagsverkets tjänst för digital inlämning som en fil eller som två separata filer, ska en företrädare för bolaget logga in i tjänsten och signera fastställelseintyget. Vid signeringen kommer företrädaren att kunna granska både årsredovisningen och revisionsberättelsen.

  För att revisionsberättelsen ska kunna lämnas som separat fil måste revisorn ha en programvara som stöder digital inlämning av revisionsberättelsen. Du måste därför stämma av med revisorn att hen har en programvara som stöder digital inlämning. Exempel på programvaror som stöder digital inlämning av revisionsberättelse som separat fil är Hogia, Briljant och E-revisor.

  Om årsredovisningen och revisionsberättelsen skickas in som två separata filer skickas signeringsmailet till företrädaren för bolaget i samband med att årsredovisningen laddas upp i tjänsten för digital inlämning. Det innebär att revisionsberättelsen bör laddas upp först så den finns i tjänsten när företrädaren loggar in för att signera fastställelseintyget.

  I BL Bokslut skickas revisionsberättelsen i samma fil som årsredovisningen om en revisionsberättelse finns infogad under fliken Årsredovisningen/Övriga dokument. Finns det bara en revisor upplagd under personuppgifterna och ingen infogad revisionsberättelse förutsätter programmet att revisionsberättelsen skickas som separat fil från annan programvara. Under fliken Digital inlämning av årsredovisningen ser du hur revisionsberättelsen är tänkt att lämnas utifrån innehållet i filen

  Vänliga hälsningar
  Clara, supporten

  Clara Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.