Återföring nedskrivning

Hej!
Ska nu återföra en nedskrivning av aktier som gjordes förra året, vilket innebär att det ju blir ett positivt belopp både i ÅR och högst upp på sida två i blankett 2512. Det tycker dock inte bokslutsprogrammet alls om, utan säger att det ska finnas en nedskrivning (och föreslår det belopp jag har men med +tecken). Det blir ju galet eftersom det var så det såg ut förra året och nu plockas ju den nedskrivningen tillbaks och då måste ju detta återspegla sig i att beloppet står med -tecken som ger en icke skattepliktig återföring. Alltså motsatsen till vad som står i resultaträkning.

Jag tittar på hur det såg ut förra året och då står det med minus i RR och plus i blankett 2512 (helt korrekt). Men när jag gör motsvarande i år köper som sagt inte blankett 2512 detta, utan varnar för fel - fast det enligt mig inte är något fel.


Per

Kommentarer

  • Hej,

    Detta är en liten bugg som vi har just nu för den rutan och det låter som du har skrivit in det korrekt, du kan alltså bortse från den där varningen.

    Vi rekommenderar dock att du lägger detta under "Andra bokföra intäkter som är skattefria" (lite längre ner på samma sida) då det hamnar i rätt ruta direkt i BL Skatt. Skriv dit en egen rad och lägg till konto + belopp.

    Med vänlig hälsning
    Joakim Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.