Attestera E-faktura

Hej
Vi funderar på att börja använda E-fakturor istället för vanlig post, men om vi kopplar oss så även leverantörer skickar E-fakturor, hur gör man för att attestera fakturorna, måste vi skriva ut dom för att få dom lagda på rätt projekt/kostnadsställe? Eller går det att göra detta elektroniskt?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Pär,

  Använder ni vårt Fakturaflöde kan man hämta hem e-fakturor i leverantörsmodulen under menyn aktivitet - e-faktura - hämta e-faktura. De dyker då upp under knappen registrera leverantörsfakturor. Läs mer nedan:

  https://support.bjornlunden.se/guide/e-fakturering-och-utskriftstjanst-fd-bl-fakturaflode

  Kopplar man på attestfunktionen kan fakturan skickas runt i ett attestflöde så olika personer kan attestera den innan den betalas. När fakturan registreras in och konteras bestäms projekt/kostnadsställe om man vill men det kan annars läggas in i efterhand av någon i attestflödet. Läs mer om attesthanteringen nedan.

  https://support.bjornlunden.se/guide/attesthantering

  M v h
  (Uppdaterad )
 • Men varför syns inte kostnadsställe och projekt i attestfunktionen? Om de som ska attestera fakturor inte kan se att rätt kostnadställe eller projekt är använt hur ska de då kunna attestera en faktura? Det kan ju inte vara meningen att den som ska attestera ska klicka ett dussin gånger på varje faktura för att kontrollera att den är rätt konterad! Vad gör vi för fel, hoppas jag!
 • Hej,

  När attestanten klickar på attestera öppnas det ett fönster där man ser konteringen längst ner och där ser man vilket kostnadsställe och projekt det är bokfört på.

  Med vänliga hälsningar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.