Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Automatisk datum på händelse

När kunden registrerar en händelse i appen sätts dagens datum automatiskt. Ofta är det tyvärr fel då man kanske samlar ihop några kvitton innan man lägger upp dem. Finns det möjlighet att markören kan stanna i datumfältet så att kunden blir uppmärksam på att det kanske måste ändras? Datumfälten i adminverktyget är inte heller särskilt lätthanterliga, det är mycket klickande med musen som tar lång tid.

Kommentarer

  • Det finns ingen möjlighet att ändra i vilka fält markören stannar i, utan det ligger på kunden att ändra datumet till det korrekta i de fall det förslagna är fel. Om det väldigt ofta blir fel kanske lösningen är att se över rutinerna tillsammans med kunden, för att minska på din efterhantering.

    Gällande datumfälten så finns det möjlighet att skriva datumet istället för att klicka, men visst skulle det vara att föredra med en smidigare datumväljare ändå. Vi får se över vilka olika tekniker som finns - rätt ofta är sådant standard och styrs inte allt för sällan utifrån vilken webbläsare man använder.


  • Kan man stänga av det automatiska datumet nånstans? Kunden är uppmärksam redan men det är ändå väldigt lätt att missa, det är ju många detaljer som helst ska bli rätt. Jag testade själv i appen och fastän vi nyss hade pratat om problemet glömde jag bort att kolla datum för att jag var lite fokuserad på nåt annat just då. Kanske det vore bättre att bara ha ett tomt men  färgmarkerat fält istället?
  • Det går i dagsläget inte att stänga av det datumet men det är tänkbart att det skulle kunna vara en framtida inställning. Det massvis med saker som vore trevligt att kunna styra via inställningar, men vi är inte riktigt där ännu dessvärre.

    Anledningen till att dagens datum föreslås är att grundidén med appen är att man löpande och direkt vid inköp etc ska fota sina kvitton. Sen passar det såklart inte alla att jobba precis så, men det är i alla fall den ursprungliga tanken.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.