Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Finns det inställning för automatisk utloggning?

Går det att lägga in en automatisk utloggning efter exempelvis 30 min inaktivitet? Praktiskt om man jobbar från två platser och nr 1 "glömmer" att logga ut och sedan åker iväg. Nr 2 kan då inte logga in förrän nr 1 kommer tillbaka igen och kan logga ut.

Kommentarer

 • Hej,

  Nej någon sådan inställning finns tyvärr inte.

 • Då vill jag gärna föreslå denna funktion som önskemål till framtida programuppdatering!

 • Hej,

  Jag lägger in detta på vår lista med programförbättringsförslag så ska vi ta ställning till det. Jag kan dock inte säger när det, om det blir aktuellt, i så fall skulle kunna komma med i en version.

 • Jag hittade en inställning under Arkiv - Systemunderhåll - Databas - Redigera inställnnigar för molnetkopplat företag - Företagsdatabas i molnet: "Timeout"
  Vad händer om jag lägger in ett värde där t ex 30 ?

 • Denna funktion kan man använda om man t.ex har ett lite långsammare internet och vill utöka tiden som programmet försöker ansluta till databasen innan den ger upp. Det kommer tyvärr inte hjälpa i detta fallet gällande automatiskt utloggning vid inaktivitet.

  MVH

 • Återkommer till detta mitt gamla ärende, som fortfarande är problematiskt. Går det inte att åtminstone ändra i programmet så att man blir automatiskt utloggad när man avslutar programmet? Vi väntar otåligt på programändringen så att man blir automatiskt utloggad efter viss tids inaktivitet.

 • Hej,

  Tyvärr är denna funktion ännu ej tillgänglig i programmet men är fortfarande med på listan över saker vi vill förbättra gällande molndatabas. Förhoppningsvis kommer denna funktion samt några andra smidiga funktioner för molndatabas under vinter/vår 2016.

  MVH

 • Mitt förslag sedan tidigare verkar ha implementerats i den nya versionen 2016.2.100, tack för det!

  Men -

  I den nya versionen fick jag upp rutan "Kan inte låsa företaget" när jag försöker logga in. Se bilaga.
  Min användare #3 är inloggad och har glömt att logga ut. Innebär det att jag, om jag klickar på "Ja" loggar ut honom och kan logga in själv?

  Jag förutsätter att det är så. Om det är så tycker jag att texten är felformulerad. Jag tycker det skulle stå:
  "Kan inte logga in i företaget"
  "Du kan inte logga in då företaget/programmet är upptaget av följande användare: xxxx

  Om du är absolut säker på att denna användare inte är aktiv i programmet nu eller glömt att logga ut kan du logga ut denna användare. Vill du göra det? "

  Hälsningar

  Bifogad fil:

 • Hej,

  Tack för din feedback!

  Klickar du på Ja här så blir användaren utloggad och du kan själv logga in. Just denna dialog kommer bara vid databasuppdateringen (första gången du loggar in i företaget i nya versionen) och kan hålla med om att den är något otydlig.

  Nu när databasen är uppdaterad till nya versionen så kommer du i framtiden, ifall du loggar in i databasen när någon redan räknas som inloggad, få en dialog som är tydligare och där det finns en användarhantering där du kan välja vilken användare du vill logga ut.

  MVH

 • Tack för snabbt svar! Då är jag nöjd med denna förbättring i programmet!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.