Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

automatkonteringar

Hej!

Kan man i DF få någon automatkontering på konton? För automatkonteringen fungerar inte i BLA när man har överfört verifikationerna från DF till BLA. Hur löser man det annars?

Mvh

Kommentarer

 • Hej,

  I Digitala Företaget skapas det en verifikation utifrån vad du exempel har valt för kategori på händelsen eller så kan du bocka i Manuell kontering och bokföra manuellt i admin verktyget.
  Det går inte att välja att det blir någon automatkontering men om du i BL Administration tar bort raden för det konto som du vill göra en automatkontering för och skriver in det på nytt så ska den automatkontering du har lagt upp i BL Administration slå igenom.

  Denna funktion finns med som ett önskemål. 

  Med vänliga hälsningar
 • Hej!

  Hur kan jag ska ta bort en rad som är låst? För alla verifikationer är låsta efter att de har exporterats från DF till BLA. Måste finnas ngt smidigt sätt, för att manuellt kontera i DF är ju otroligt tidskrävande.
 • När du gör en överföring direkt till BLa blir verifikationerna låsta som det ser ut idag. Tar du däremot ut en SIE-fil så får du öppna verifikationer och du kan kontera om dom efter att du importerat dom till BLa.

  Med vänlig hälsning
  Julia Support
 • Hej. Jo jag vet, men varför utvecklar ni en ny knapp som skiljer sig och försämrar tjänsten i sådant fall? Anledningen till att DF finns är väl för att förenkla och att bokföringen ska kunna ske automatiserat?
  I nuläget är det ju väldigt mycket handpåläggning som behövs. Kontering LÅN , EU-MOMS, OMVÄND BYGGMOMS måste ju läggas till så kunden kan välja rätt belopp direkt.
 • Hej Kim,

  I appen finns både byggmoms och EU-moms som alternativ vid skapandet av en faktura.

  Jag tar med mig din synpunkt angående låsta verifikationer vid import från DF till BLA. Tillsvidare är alltså alternativen att kontera klart i DF, eller exportera och importera en SIE-fil, och sedan göra justeringarna i de importerade verifikaten.

  Återkom om du har några funderingar!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.