Till senaste kommentaren

konto 8999 för årets resultat syns ej i resultatrapporten

Varför syns inte konto 8999 på resultatrapporten? Jag har gjort en automatkontering av det beräknade resultatet i balansen ser det rätt ut men på resultatrapporten syns inte konto 8999 även att det bokförts i en annan verifikationsnummerserie borde det synas på resultatrapporten så man ser att bokföringsåret blir 0.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Konto 8999 visas inte specificerat i resultatrapporten utan man ser istället det uppbokade resultatet längst ner i rapporten efter rubriken Årets resultat. Du har där samma summa som du bokat upp på konto 8999 bara det att kontonumret inte är utskrivet. 

  Med vänliga hälsningar
  (Uppdaterad )
 • Hej igen,

  Om du vill att 8999 ska synas i resultatrapporten kan du gå in under menyn uppläggning - bokföringsrapporter - redigera resultatrapporten - fliken rader - redigera raden K utskrift konton (ovanför Summa skatter) och ändra så att summeringen inkluderar tom 899999.  M v h

  (Uppdaterad )
 • Nej, man ser inte det uppbokade resultatet i resultatrapporten under raden för årets resultat som det står i svaret 220218 ovan och som är uppdaterat 220222.

  Exempel:
  Enl RR: ÅRETS RESULTAT 150 tkr (på 8999 är det bokfört 145 tkr mot 2099)
  Enl BR: Kto 2099 145 tkr, Beräknat resultat 5 tkr

  Vore det inte bra med en rad för typ beräknat resultat också i resultatrapporten?
  Paolo Savo
 • Hej Paolo!

  Det vore kanske inte en så dum idé att visa det bokförda resultatet i resultatrapporten. Om du har ett saldo på 0 kr så är allt bokfört. Det är dock inte så ofta vi får höra det önskemålet från kunder.

  Det går att lägga till några rader i resultatrapporten som tar med bokningen på 8999 och som visar skillnaden mellan beräknat och bokfört resultat.

  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.