Till senaste kommentaren

Avsluta lönebesked i app för anställda

Hej!
Har anställda som slutat och tänker att jag ska plocka bort dom som användare i appen. Finns då lönebeskeden som funnits sedan tidigare kvar för den anställde så dom kan titta tillbaka eller försvinner tjänsten helt? Vill ju inte ha kvar anställda i appen när dom inte längre arbetar kvar men dom ska väl ha möjligheten att titta på sina lönespecifikationer fram tills dom har deklarerat tänker jag? Eller hur ska man tänka?
Lena (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Lena,

  När tjänsten avslutas/användaren tas bort så kan den inte längre logga in i appen. De anställda behöver därför spara ner sina lönebesked innan tjänsten avslutas, och detta kan i nuläget göras endast på webben och inte i appen. De loggar in på app.bjornlunden.se, öppnar varje lönebesked och sparar ner dem som PDF på sin dator.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Ok, ja eller om dom gör en printscreen på sin lönespecifikation i mobilen.🙂
  Då undrar jag om jag som lönekonsult måste kontakta företagaren som måste kontakta företagets anställda innan jag stänger ner tjänsten eller vad finns det för regler/förslag på rutiner kring det? Är man skyldig att se till att dom har sina underlag kvar tills deklarationen eller ska dom själva ansvara för det?
  Lena
 • Hej!

  Om inga kollektivavtal finns eller något i erat avtal säger något om detta gäller följande: 

  Det finns inget i lagen som säger att en anställd ska ha rätt till lönebesked, och definitivt inte att du som byrå måste lämna detta specifikt till den anställda. Däremot har ju arbetsgivaren (din kund) rätt att få vissa saker lämnade till sig från dig. Exempelvis de siffror de har lämnat till dig. 

  Jag skulle råda dig att kontakta företaget innan du avslutar tjänsten. Jag kan inte svara på om du skulle hållas ansvarig för att ta fram detta men du bör ge din kund möjlighet att plocka ut detta innan tjänsten avslutas.
  Emanuel
 • Hej,
  En av mina kunder, ett AB, har gått över till en annan byrå, och jag har stängt ner tjänsten med löneappen.
  Nu får jag frågor från vissa av de anställda som ber mig maila vissa lönespecifikationer.

  Vad är det smidigaste att göra, för att slippa det?
  Annika
 • Hej,
  Du kan koppla på Lönebesked för de tidigare anställda igen så kan dom ladda ner sina lönebesked själva. Så kan du stänga av tjänsten när dom är klara.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.