Bankkontonummer LÖN Swedbank

Jag får inte in Swedbanks kontonummer när jag lägger upp en ny löntagare i gamla löneprogrammet? Swedbank har 4 + 11 siffror, programmet medger endast 4 + 10 siffror?
Hur gör jag för att lösa det?

Kommentarer

 • Hej!
  Clearingnumret ska alltid anges med 4 siffror, och för kontonummer för Swedbank, som ibland innehåller en femte siffra, utesluter man den femte siffran.
  Gunilla Support
 • Jag använder ibland banklistan för att mata in kontonumren i internetbanken (SEB), och då krävs det 5 siffrors clearingnummer. Det går med andra ord inte använda banklistan rakt av utan måste leta upp kontonumrena för Swedbankkunder på annat håll. Det är rätt irriterande att det inte går att mata in alla siffror i BL.

 • Hej Lars,

  Om du skapar lönefil måste clearingnumret för kontonummer hos Swedbank anges med 4 siffror. Är det så att du inte jobbar med lönefil i detta bolag utan manuellt knappar in lönerna efter banklistan kan du på dessa anställda fylla i det fullständiga kontonumret med 5 clearingsiffror så ser du hela kontonumret på banklistan. Det går alltså att ange det fullständiga kontonumret på anställdakortet men det blir fel om man skickar in en lönefil.

  M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.