Till senaste kommentaren

Bankkontonummer LÖN Swedbank

Jag får inte in Swedbanks kontonummer när jag lägger upp en ny löntagare i gamla löneprogrammet? Swedbank har 4 + 11 siffror, programmet medger endast 4 + 10 siffror?
Hur gör jag för att lösa det?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!
  Clearingnumret ska alltid anges med 4 siffror, och för kontonummer för Swedbank, som ibland innehåller en femte siffra, utesluter man den femte siffran.
  Gunilla Support
  (Uppdaterad )
 • Jag använder ibland banklistan för att mata in kontonumren i internetbanken (SEB), och då krävs det 5 siffrors clearingnummer. Det går med andra ord inte använda banklistan rakt av utan måste leta upp kontonumrena för Swedbankkunder på annat håll. Det är rätt irriterande att det inte går att mata in alla siffror i BL.

 • Hej Lars,

  Om du skapar lönefil måste clearingnumret för kontonummer hos Swedbank anges med 4 siffror. Är det så att du inte jobbar med lönefil i detta bolag utan manuellt knappar in lönerna efter banklistan kan du på dessa anställda fylla i det fullständiga kontonumret med 5 clearingsiffror så ser du hela kontonumret på banklistan. Det går alltså att ange det fullständiga kontonumret på anställdakortet men det blir fel om man skickar in en lönefil.

  M v h
 • Verkar vara en bugg på anställdakortet, när man ska registrera bankkontonummer. Kommer upp ett felmeddelande om att clearingnumret är 5 siffror (gäller Swedbank), ska vara 4. Sen visar det sig att det ifyllda numret sparas i alla fall.
  Sonia Altbäck
 • Hej Sonia!

  Det går att gå förbi varningen om att kontonummer är felaktigt. Det ska då sparas som du angav det. Vi har lite problem med femte clearingsiffran hos Swedbanks kontonummer som börjar på 8. Om den ska anges eller inte beror på vilken typ av lönefil du ska skapa. Om du skapar en KI- eller LB-fil ska den inte anges, medan om du skapar en ISO20022-fil ska den antagligen anges.
  Jörgen Support
 • Bumpar tråden.

  Har lagt in två anställda och har fått felsignal gällande bankkontonumret. Har kollat med arbetsgivaren och testat olika kombinationer (med och utan bindestreck), och det funkar inte.
  Bankerna är SEB och Swedbank.

  Testade faktiskt också med mitt (Swedbank), och fick felsignal på det också!

  Jag har Swedbank med uppställningen 0000-0, 000 000 000-0 (precis som en av de anställda ovan), testade olika varianter, men fick felmeddelande oavsett hur jag gjorde ...

  Vet att det ska vara 4 siffror för clearing och 10 för kontonumret.
  Paolo Savo
 • Komplettering till min förra post nyss i tråden.

  Den anställde med konto hos SEB har följande uppställning:
  0000-000 00 00
  Och det är rätt antal siffror (4+7) enl vad löneprogrammet kräver.
  Paolo Savo
 • Hej Paolo.

  Jag ringer upp dig om din fråga om bank och kontonummer.

  //Ingalill

  Ingalill Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.