Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bankkontonummer hos Swedbank godkänns inte

Jag har lagt in bankkontonummer på en anställd som har Swedbank. Swedbank har i sitt clearingnummer 5 siffror. Programmet vill bara ta emot 4 siffror och 10 siffror i kontonumret. Gör jag fel eller är det fel i programmet?

Kommentarer

 • Hej!

  Skippa den 5e clearingsiffran när det är Swedbank.

  M v h

 • Hej

  Det var enkelt för dig att säga men när jag skickar banklistan till min kund så saknas det ju en siffra. Menar du då att den femte siffran inte behövs längre när man registrerar lönerna på internetbanken? Eller är det bara programmet som inte hanterar det och jag måste informera mina kunder att det saknas en siffra på de som har swedbank i lönelistan?

 • Hej!

  Jag antog att du skapade en lönefil i programmet och inte skickade banklistan vidare till din klient så du har helt rätt, mitt svar var lite för enkelt.

  Om du inte skapar en lönefil kan du lägga in hela kontonumret. Du får först en varning om hur numret bör vara uppställt med du kan svara OK på den varningen och sedan spara så kommer du vidare.

  M v h

 • Tack för svar då provar jag det.

 • En misstag i gränssnittet med andra ord.

  En bock som bekräftar att man ska skicka fil, då görs en hårdare kontroll på banknummret. Om inte så hoppar man över kontrollen av kontonummret. Sen bör man komplementera med namnet på bank, väldigt skönt när man reggar löntagaren första gången och då har man lite mer kött på benen, hur man ska mata in kontonummret i online banken. Just swedbank är ett gissel att hålla på med.

 • Hej Joakim,

  Din tanke om kontroll av bankkonto endast när lönefil är aktiverat lät bra! Jag vidarebefordrar den till vår programmerare så går det kanske att fixa det i någon kommande version.

  M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.