Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Betala skatten och momsen

Välj Översikt i startvyn och klicka därefter på knappen Skatterapporter. I listan visas de skatterapporter som din adminstratör laddat upp från adminverktyget.

Om du klickar på en skatterapport så ser du en sammanställning över det du ska betala in till Skatteverket: momsen, F-skatten och, om du har anställda, även arbetsgivaravgiften.

För att sätta den som betald klickar du på knappen Sätt som betald, då skapas även en händelse med skatteinbetalningen.

Kommentarer

 • Hej
  När min kund gör ovan så blir händelsen en övrig händelse istället för en kostnad - varför blir det så? Nu har ni hjälpt mig med att ändra så att även övriga händelser går över när jag gör en sie-överföring men innan dess kom inte övriga händelser med.

  En annan fråga - kommer det att komma snart att även nollhändelser går med i en sie dvs exempelvis 2018D 100 och 2018K 100?
  Linda Engqvist
 • Hej Linda!

  Anledningen att den skapas som en övrig händelse är att det rent bokföringstekniskt inte handlar om en kostnad utan är att anse vara en transaktion. 

  Vad gäller nollhändelserna så är programmet byggt så att då att en transaktion inte påverkar bokföringen så kommer heller inte någon verifikation att skapas. Måhända missförstår jag, men jag kan inte se anledningen till att skicka med dessa, men du får gärna förklara så kan vi titta vidare på det.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Mvh,


  Markus
 • Hej
  Ok men innan ni hjälpte mig så gick ju inte händelsen med SIE-filen och det är väl inte meningen?

  Anledningen till att jag vill att det ska gå med är exempelvis den här:
  Min kund, enskild näringsidkare, har inget företagskort utan betalar vissa saker med privat kort. Vid samma tillfälle för hon över från företagskontot till sitt privata konto för att återbetala utlägget. För att se gången så att säga bokas 2018 upp först vid köpet och sedan igen vid återbetalningen av utlägget.

  Linda Engqvist
 • Hej igen!

  Precis, det var en programbugg som ställde till det då, när det inte gick att exportera Övrigt-händelser. Den är rättad och mig veterligen är det inga problem med det nu?

  Aha, då förstår jag. Ska klura lite kring detta och spara det som ett önskemål för programutvecklingen så kan det förhoppningsvis implementeras i en framtida version.

  Mvh,
  Markus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.