Bidrag i momsdeklarationen

Hej
Vi får bidrag från transportstyrelsen. Vissa av dessa är momsfria och vissa är momsbelagda. Var i momsdeklarationen hamnar dessa?

Nu upptäckte jag att det blivit fel i momsdeklarationen efter att programmet skapat verifikationerna. Kan jag göra om momsdeklarationen? Ändrar jag manuellt i verifikationerna då?
Ann-Marie Hansson (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Vad har du för kundnummer? Det beror på vilka konton du har använt och hur de är upplagda i skattedeklarationen. Titta under Bokföring-Uppläggning-Momsuppgifter-Skattedeklaration.

  Ja du ändrar manuellt i verifikationerna och så tar du ut en ny momsrapport för den perioden samt gör en ny momsöverföring.

  Med vänlig hälsning,
  Angelica Support
 • Jag har använt mig av bas-kontoplanens upplägg för konton och jag förstår att det styrs genom vilka konton som ligger där.
  Om jag omformulerar frågan: Var bör dessa bidrag hamna?

  Det som förbryllar mig är det som står under punkt 42
  Fält 42 – Övrig försäljning m.m.
  Här redovisar du försäljning m.m. som är undantagen från moms och som du inte ska redovisa i något annat fält. Här ska du också redovisa försäkringsersättningar och bidrag du tagit emot som inte är ersättningar för sålda varor eller tjänster.

  Jag tycker kanske inte om man ska klassa bidragen som försäljning som det står där.
  Ann-Marie Hansson
 • Hej,

  Vad är det för typ av bidrag du har fått från Transportstyrelsen? Jag förmodar att det är för att ni har köpt en ny bil och fått klimatkompensation från dom. Om så är fallet ska detta bidrag minska anskaffningskostnaden på bilen, dvs kreditera konto 1240 vilket innebär att det inte ska med på momsdeklarationen.

  Ingalill Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.