Till senaste kommentaren

Bifoga dokument när man skickar e-faktura?

Hej!

Går det att bifoga ett dokument när man skickar e-faktura till kund? Jag har en kund som vill ha med transportsedlarna tillsammans med fakturan...

/Annika
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Annika!

  Ja, du kan bifoga pdf-dokument med e-fakturor. Under knappen Dokument kan du koppla filen sedan får du under fliken Extra uppgifter (ner till) bocka i "Bifoga PDF-bilagor". När du gjort detta ser du vid utskriften att det finns kopplade dokument som ska bifogas fakturan.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
  (Uppdaterad )
 • Hej Supporten!

  Jag skulle bifoga en pdf med min senaste e-faktura men lyckades tyvärr inte. Jag förstår det som att fliken "Extra uppgifter" som det hänvisas till i svaret ovan är den jag hittar när jag går in på Kunder > Redigering kund? Där kunde jag lägga till min bilaga, men kunde inte se var det är sen jag väljer att koppla dokumentet när jag skickar fakturan? I vilken vy finns det alternativet? Ska jag i så fall gå in på "Redigera kund" och lägga upp aktuell bilaga varje gång jag skickar en e-faktura?

  Tack för hjälpen!
  Mvh

  Eva
  (Uppdaterad )
 • Hej!


  Det är i fakturaregistreringen som man kopplar ett dokument till fakturan genom att klicka på knappen Dok. För att dokumentet sedan ska hänga med går man in på fliken Extrauppgifter (lite längre ner i fakturaregistreringsrutan) och bockar i "Bifoga PDF-bilagor".


  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support
  (Uppdaterad )
 • Aha, toppen, då förstår jag. Tack för svaret, Evelina! 😀
  (Uppdaterad )
 • Jag har precis börjat skicka e-fakturor med bilagor, men det verkar som, om bilagan innehåller fler än en sida, så kommer de inte med.
  Ett annat bolag, som använder Pagero och företagets GLN-nummer är dess organisationsnummer, där verkar inte e-fakturorna gå iväg alls.
  Anette Berg von Linde
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Det ska inte vara några problem med att skicka flera sidor med E-faktura men det kan vara så att vissa mottagare (växlar) inte tar emot bifogade dok på det sätt vi skickar dom.
  Bra att veta är också att vi rekommenderar att du har den senaste versionen av BLA 2021.1.103 då vi i tidigare årsversioner har har lite problem med just bifogade filer.
  Angående fakturorna som inte går iväg alls så skulle vi behöva titta närmare på det för att kunna svara på om dom skickats och om inte varför, vore därför bra om du hade möjlighet att ringa in till oss så kan vi kika på det.
  Mattias
  (Uppdaterad )
 • version 103 finns inte att ladda ner.
  Det verkar vara så att mottagaren ser min begäran/inbjudan och har även godkänt i sin ände, men i BL står bara att Inbjudan är skickad. (På de andra bolagen har det direkt ploppat upp att det går att skicka e-faktura när jag klickat på aktivera, men inte här)
  Anette Berg von Linde
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Ber om ursäkt självfallet ska det vara 102 och inte 103.
  Man kan ha olika inställningar för huruvida mar tar emot e-fakturor men har kunden godkänt från sin sida borde aktiveringen göras, i vissa fall kan det vara så att vi behöver aktivera det manuellt (måste göras från din sida)
  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Hej. I version 2021.4.102 verkar det som om bilagor till E-fakturor inte länge går med fakturan... Har massor av kunder som mailar och ber om bilagor nu. Kan ni kolla om så är fallet?
  Anette Berg von Linde
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Det ska inte vara några problem med detta i 2021.4.102, däremot hade vi problem med detta i en tidigare version. Testa igen så bör det fungera.

  Med vänliga hälsningar,
  Tobias Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.