Till senaste kommentaren

Bilden på inscannad leverantörsfaktura syns ej på verifikationen

Hej

När jag tittar på verifikationerna så kan jag se bilder på kvitton jag registrerat via leverantörsmodulen men jag kan inte se några bilder på leverantörsfakturorna. Är det någon inställning jag missat?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Om du går in under kontroll reskontra markerar och öppnar posten där ser du då inte ett kopplat dokument i posten (se bild)

  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Jo där ser jag bilden, men min kund har läsbehörighet på bokföringen och jag trodde att även hen skulle kunna se bilderna kopplade till alla verifikationer.
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  leverantörsfakturor som registreras med ny faktura funktionen (inte bokför direkt)
  Kommer bara kopplas till reskontraposten.
  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Ok, så då behöver kunden ha egen licens på leverantörsmodulen också för att kunna se leverantörsfakturorna i programmet.

  En följdfråga på det.
  En annan kund har revisor och vi funderar nu på att helt gå över till digital hantering av underlag. Finns det någon inlogg som revisorn kan ha för att läsa alla transaktioner och alla underliggande underlag. Dvs även leverantörsfakturorna. Vad kostar en sådan inlogg?
  (Uppdaterad )
 • Det stämmer, om revisorn önskar komma åt bokföringen i BLA så skulle även hen behöva läslicens för båda delarna (bokföring leverantör) kostnaden för detta skulle vara 29kr/mån per läslicens
  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Ok.

  Tack för snabba svar!

  Trevlig helg.
  (Uppdaterad )
 • Hur gör jag för att ordna en läslicens till revisorn? Hen måste väl ladda ner programmet först?
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Din revisor behöver ladda ner programmet och läsa in en licensfil för att aktivera programmet. Revisorn behöver sedan tillgång till databasuppgifterna för aktuellt företag. Du styr sedan från ditt håll vad Revisorn ska komma åt i företaget genom att lägga till honom som en användare i företaget.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
  (Uppdaterad )
 • Det borde väl inte vara några större problem att lägga till en funktion som gör att dokumentet även syns i verifikationen när man lägger in en ny faktura via epostportal och tolkning. Inte bara i reskontraöversikten. Det trodde jag var en självklarhet men ser nu att det inte är så.
  (Uppdaterad )
 • Hej,

  Har tagit detta vidare nu med våra utvecklare.
  Som det är idag så kan man bara en koppling per dokument i databasen.

  I nästa version av programmet som kommer ut den 7/1-20 så kommer det finnas möjlighet att kunna koppla via verifikationsregistreringen tex kvitton som kommer in via e-postportalen. Men eftersom man just nu bara kan göra en koppling per dokument så blir det antingen i verifikationen eller reskontran.

  Det är svårare än vad man tror att få till dubbla kopplingar i databasen men våra utvecklare har lovat att kolla på det.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support
  (Uppdaterad )
 • Hmmmm.... det här upptäckte jag alldeles nyss.

  Dvs att det blir en väldig massa knapptryckningar för att kunna se just leverantörsfakturorna i samband med arbetet i BL Administration. Ni får nog fundera lite till på detta.

  Som upplägget är nu - att antingen gå in i webben via pusselknappen för att från resultatrapporten direkt kunna se de underliggande fakturorna eller att gå över till kontroll reskontra per leverantör för att kunna se dem är inte optimalt. Åtminstone inte som jag jobbar utan det skapar merarbete i form av fler knapptryckningar eller ett förändrat arbetssätt som känns sisådär. Att det dessutom är två olika sätt att se de underliggande dokumenten - dvs kvitton från verifikat och fakturor från reskontra är inte heller så logiskt.

  Lösningen är naturligtvis det ändrade arbetssättet men jag skulle bli väldigt tacksam om ni kan fundera lite mer på den här frågan och hitta en lösning så att vi även kan se underlagen från verifikationerna. Som man gör på webben.
  Monica Lööf
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Tack för dina synpunkter.
  Du kan välja att lägga in kvitton i reskontran också men då behöver de registreras som en leverantör. Då samlas dom på samma ställe.

  Som min kollega skrev tidigare så kan dokumentet fortfarande bara kopplas mot en post alltså antingen verifikation eller reskontran. Men jag tar detta vidare med utvecklarna igen.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.