BL Tolkning - lite funderingar

Hej!

Vi funderar på att dra igång BL Tolkning på ett par kunder. Vad händer om en kund skickar in en pdf på ett kvitto? Vad händer om jag får två likadana leverantörsfakturor? Vad gör jag med en påminnelse? Kan dessa bara avfärdas som ickeleverantörsfakturor? Måste jag gå in i mappen och flytta eller ta bort pdf:er?

Kommentarer

 • Hej!

  För tillfället kan inte BLA tolka kvitton detta är en funktion som vi kommer bygga på framåt.
  Om du får två likadana fakturor kommer båda läsas in men BLA kommer att se att fakturanumret är det samma och då varna att den redan är registrerad när man försöker registrera den andra av dessa.
  En påminnelse hanterar du som vanligt du kan alltså välja att registrera ev påminnelseavgift eller också avisa fakturan så förs den inte in i systemet.

  Fakturorna i mappen kommer flyttas automatiskt efter registrering och då hamna i en behandlad mapp som du kan välja att som automatiskt tömma efter uppdatering.

  Mattias Support
 • Hej

  Tack för svar. Alltså, jag vill ju inte ha kvitton i leverantörsreskontran, jag tänker ett kvitto på mjölk till kontoret eller ett papper som inte alls tillhör reskontran. Vissa kunder lämnar ju in allt vi skickar till dem, lönebesked tex. De vill vi inte ha där. Men kan man avvisa dem så är det bra. Hur gör man då?
 • Hej!

  Det är inga problem att avvisa dem dokument som inte ska in i reskontran.
  För att avvisa kan man trycka på avvisa knappen i övre delen i av pdf visnings fönstret. (se bild)

   

  Mattias Support
 • Hej,

  Kan man hitta avvisade dokument någonstans?

  Jenny
  Jenny Bingåker
 • Hej,
  Är det så att du i registreringen avvisar ett dokument så går det inte att hitta igen. Om man däremot avvisar vid attest så kommer dokumentet ligga kvar kopplat till reskontraposten som är avförd.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.