Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bokföringsdatum på leverantörsfakturor

Vi har nyss bytt till nya BL. När vi registrerad leverantörsfakturor vill vi inte alltid att verifikationsdatum ska bli fakturadatum. Hur gör vi för att sätta ett annat bokföringsdatum? Det kommer heller inte automatiskt ut någon bokföringsorder som det gjorde förut, hur gör man för att få en sådan?

Kommentarer

 • Hej Maggan,
  I nya BL Administration blir varje faktura en verifikation och det är fakturadatumet som också styr verifikationsdatumet. Du behöver alltså aldrig sitta och sortera fakturor innan du registrerar in dem utan allt kommer automatiskt att hamna på rätt datum i bokföringen. Det här gäller när du har en automatisk överföring till bokföringen. Du får ut en kombinerad journal och bokföringsorder där alla verifikationsnummer finns. Om du vill ha en samlad verifikation kan du inte ha en automatisk överföring till bokföringsprogrammet i samband med registreringen av fakturorna. Du kan i så fall i efterhand gå in under Utskrift, Bokföringsorder och här klicka på knappen Till Ver och på så sätt få det bokfört i en samlad verifikation.

  Marie Support
 • Men ibland får vi in leverantörsfakturor alldeles för sent när vi har avslutat den månad som är fakturadatum. Då vill vi bokföra dom på en senare månad men ha rätt fakturadatum. Det fungerade ju bra i förra programmet (då hade vi ju också automatisk uppdatering) när man själv satte verifikationsdatum innan man skrev ut journalen. Men hur gör vi nu?!
  Samma problem uppstår ju vid kundfaktureringen, när vi fakturerar t ex 3 sept och vill ha det bokfört i augusti.

 • Hej igen,
  Ja, du har rätt att det här gick att göra i gamla programmet men vi har valt att göra enligt reglerna i det nya BL Administration. Fakturadatum och verifikationsdatum ska stämma överens.

  Vi håller dessutom på att se över hur vi i programmet ska hantera de nya bokföringsreglerna som börjar gälla nästa år. Det är ju en del förändringar när det gäller ändringar av verifikationer mm.

  Marie Support
 • Hej
  Inför Bokslutet av 2014 har jag registrerat in en del rättningar .
  Vid kontroll av konton kan jag se att dessa finns med för år 2014.
  EKONOMI STRATEGERNA FOURJO

  Madeleine Johansson

 • Hej igen
  Vid kontroll av konton för 2014 kommer ej registreringarna vid kontokontroll upp.
  Vid föregående förfrågan kom INTE med

 • Hej,

  Om du med rättningar avser rättningar i reskontran är detta inget som påverkar bokföringen, utan denna behöver du justera manuellt. Det är endast vid uppdatering av fakturor eller betalningar som reskontran kan uppdatera bokföringen.

 • Efter att ha momsat och gjort klart maj månads moms, börjat på juni ser jag att jag missat ett flertal leverantörsfakturor som skulle varit momsade på maj, hur gör jag nu? Det är moms jag skulle haft tillbaka så det är jag som ligger ute med pengar men hur ´rättar jag!? Malin

 • Hej!

  Du bokför in de leverantörsfakturor som du har missat på maj och lämnar in en rättelse till skatteverket för maj månad.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.