Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

utskrift av bokföringsorder

Jag skulle vilja kunna skriva ut en bokföringsorder för en redan bokförd transaktion. Det kan vara så att en banktransaktion eller annan transaktion inte har något underlag i pappersform. Det vore då bra att kunna skriv ut en bokföringsorder som man sedan signerar.

Detta i stället för att manuellt fylla i en bokföringsorderblankett med datum belopp och konton. Skulle göra hela processen snabbare vid verifiering av transaktioner i systemet.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Har man automatisk uppdatering till bokföringen skapas ingen bokföringsorder. Då får man gå in under Bokföring - Ver.kontroll - Markera den aktuella verifikationen och skriva ut därifrån. Vill man koppla det signerade underlaget till verifikationen så kan man skanna in det och manuellt koppla det till under dokument på posten.

  Handlar det om fakturor eller inbetalningar så kan man ta ut en retroaktiv faktura/inbetalningsjournal. Detta gör du under Fakturering/Leverantörsreskontra - Utskrift - Journaler.


  Med vänliga hälsningar 

  Evelina Support
  (Uppdaterad )
 • Svar på en fråga som jag inte ställde.

  Jag frågade om jag från en bokförd transaktion/verifikation som jag själv skapar i Allmän serie A där jag har initierat en transaktion. Till exempel en avgift som banken tar ut på Utlandsbetalningar på 1,50 kr. Det får jag inget underlag för. Inte heller om, som vi får, debiteringar från Facebook när vi använder Facebook för att göra rekryteringar. Då debiteras vårt konto i banken men vi får inget underlag från Facebook. Det kan också vara när vi gör avskrivningar eller andra egenberäknade rättelser mm. Det kan vara enkelt att göra dem i systemet först för att sedan skriva ut en bokföringsorder med datum konton och belopp som man kan skriva ut och signera. Verifikationsnummer och alla andra väsentliga uppgifter.
  (Uppdaterad )
 • Hej Raul!

  Om jag förstår dig rätt vill du skriva ut ett underlag där du kan se verifikationsnummer, datum, konton och belopp. Detta kan du göra genom att gå in på fliken Bokföring, tryck på knappen Ver.kontroll, markera den verifikation det gäller och klicka på Utskrift. Då får då verifikationen utskriven och du kan signera utskriften.

  Med vänliga hälsningar

  Kristina Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.