Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bokslutsbilaga B10

Håller på att göra mitt bokslut och har lite funderingar på hur jag ska fylla i bokslutsbilagan B10. Får förvalt konto 2012. Är det rätt konto?
Startade förra året så jag har inget föregående år. Egen insättning har jag 2018 och där är det minustecken (ska jag sätta minustecken framför här) framför och på egna uttag 2013 har jag en summa utan minustecken. I rutan för årets resultat så undrar jag om jag ska fylla i summan med eller utan det minustecken som finns?
När det sedan gäller rutan B10 i förenklade bokslutet så tar man tillgångar - skulder och då stämmer inte det med vad jag får fram i bilagan B10.

Kommentarer

  • Hej Renée,

    I B10 ska summan av alla konton mellan 2000-2099 ingå + eventuellt ej bokfört resultat. Eftersom 2018 normalt bokförs i kredit får du ett minustecken framför automatiskt, 2013 bokförs normalt i debet och då blir det inget minustecken.

    Du kan låta programmet bokföra resultatet automatiskt genom att låsa räkenskapsåret under aktivitet - räkenskapsår - redigera året och välj räkenskapsår låst. Är du inne i guiden för förenklat årsbokslut kan du i B10 klicka på knappen bokför årets resultat för samma effekt.

    Att summan i B10 inte stämmer med formeln tillgångar - skulder är märkligt, svårt att svara på vad som kan orsaka det felet. Ring oss på 0650-541405 så får vi ta möjligen in en kopia på ditt företag för att kika, våra öppettider är vardagar 09:30-16 (lunch 12-13).

  • Hej!
    Hann inte ringa idag så jag provar att skicka filer till er mail istället så hoppas jag att ni kan titta på vad jag har gjort.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.