Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bruttolön på lönespec inte samma som på kontroll lön

Total bruttolön under året på lönebesked för några anställda stämmer inte överens med bruttolön som visas på kontroll lön för respektive anställd.
Till exempel: En anställd fick en bruttolön 4940,00 i september och 26000,00 i oktober. På den andra lönespecen står att bruttolön totalt under året är 51740,00. På första lönespecen var bruttolön total under året korrekt.

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Baiba,

  Det låter som att det finns ett ingångsvärde med bruttolön för den anställde, som i sådant fall ackumuleras till den totala intjänade bruttolönen under året.
  Du kontrollerar detta via Aktivitet - Ingångsvärden lön. Om den anställde finns med i listan markerar du den och klickar på "Redigera". Se om det finns ett värde under fliken "KU10" i rutan 11. Kontant bruttolön.

  Finns där ett saldo som är felaktigt kan du enkelt ta bort detta, Spara och klicka sedan på knappen "Upd" och bekräfta att programmet gör en s.k. "omuppdatering lönetotaler" för 2020.

  Återkom om du inte löser problemet eller om du har några funderingar. Trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Det var ett annat problem. Vi har 2 st anställda som inte har fått svenskt personnummer/samordningsnummer. Då hade de 2 samma personnummer 000000-0000. Programmet ackumulerade de både personers löner. Jag ändrade ett numret till 000001-0000. Hoppas att det blir rätt.
  Men nu har jag ett annat problem. Vi använder skattetabell 35 för skatteuträkningar. Nu ser jag att en av de 2 med "konstigt" pers.nr får för lite avdragen skatt. Den andra får enligt tabell. Hur kan jag rätta problemet?
  (Uppdaterad )
 • Hej Baiba,

  Har du födelseår, månad och dag för de anställda så kan du lägga in detta och avsluta med fyra nollor. Kompletterar du även med adress, postnummer och ort så kan du även deklarera dessa med en AGI-fil till Skatteverket trots att du inte har fullständig uppgifter ännu.

  Om du inte har dessa uppgifter så behöver du justera skatten manuell i löneregistreringen med t ex löneat 900 eller 905 - Extra skatteavdrag.
  Du måste då även deklarera dem manuellt hos Skatteverket eftersom filen kommer att vara ofullständig.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.