Till senaste kommentaren

FOS-förfrågan (tidigare CSR-förfrågan)

Hur gör man en CSR förfrågan till skatteverket?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  I den här manualdelen läser du allt om hur du gör en FOS-förfrågan (tidigare CSR-förfrågan) i programmet:

  https://support.bjornlunden.se/guide/fos-forfragan-csr

  M v h


  (Uppdaterad )
 • Jag får felmeddelande att jag måste fylla i uppgifter om frågeställare. Detta är gjort men det fungerar inte ändå. Har satt 16 framför org.nr.
  Dessutom provade jag den andra varianten att spara filen på datorn. Då kom felmeddelandet på SKV..."Felaktigt filformat. Du försöker läsa in en fil med det gamla formatet (det format som gäller när man skickar in fil på mobilt medium)"
  Vad gör jag för fel?
  Marina Larsson
  (Uppdaterad )
 • Hej Marina!

  FOS-filen innehåller två organisationsnummer. Dels arbetsgivarens som hämtas från företagsuppgifterna. Här kommer programmet automatiskt att lägga till en sekelsiffra utifrån den företagsform som företaget har (valdes när företaget skapades i programmet). Dels är det frågeställarens organisationsnummer som måste anges när filen skapas. Det ska anges utan bindestreck med 19 om det är en enskild firma och 16 om det är ett aktiebolag. Kontrollera också att inkomståret är 2021 och att du har den senaste programversionen installerad (2020.3.106).

  Om det ändå inte fungerar så får du kontakta programsupporten så får vi koppla upp mot dig för att se vad som kan vara fel.
  Jörgen Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.