Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Deklarationskontroll under pågående arbete

Finns det nån knapp för att göra deklarationskontroll utan att behöva stänga ner deklarationen, eller är den "aktiv" hela tiden?
(Är ny med programmet).

Vad menas med alternativet "Dolda" i Deklarationskontrollen?

Kommentarer

 • Hejsan

  Ja du kan gå till Deklarationsöversikten när du så önskar. Du når den ifrån blankettmenyn knappen längst till vänster. Se bild.


  När du kommer till Deklarationsöversikten kan du förutom att se fel, tips och varningar även koppla loss eller koppla bilagor och blanketter till varandra.
  Du kan dölja ett tips eller en varning genom att klicka på varningen i deklarationsöversikten med höger musknapp. Dessa dolda kan du sedan välja att visa genom att du bockar i att du vill se Dolda.

  Marie Support
 • Nej, det var inte Deklarationsöversikten jag undrade över (den känner jag till). Utan det är deklarationskontrollens funktion.
  Finns det nån knapp där jag kan/ska be programmet kontrollera deklarationen (under löpande arbete), eller är kontrollen aktiv hela tiden.
 • Hejsan

  Funktionen är "aktiv" hela tiden. Du kan även ställa in om du vill att rutan för att det finns varningar ska komma upp. Under verktygsknappen uppe till vänster i programmet går du till Övriga inställningar och fliken Deklarationskontroll. här kan du ställa in om du vill få upp den dialogrutan innan utskrift, innan du spar eller stänger deklarationen.

  Du kan även se på blankettflikarna om det finns något fel (de är röda) eller någon varning (de är orange). Den blankett du är på är dock alltid vit. För du musmarkören över flikarna kan du se vilken/vilka deklarationskontroller som utlösts på just den blanketten. Se bild:


  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.