Detaljerad sammanställning AGI?

Hej,
Det går i dagsläget inte att hämta en detaljerad sammanställning av lämnade AGI-deklarationer för år 2019. Dvs där belopp för bruttolön för respektive ålder, förmåner mm finns specificerad. Skatteverket svarar att de arbetar med detta, men vet inte hur lång tid det tar.

Däremot går det att beställa en sådan sammanställning hos Skatteverket, men den kan enbart skickas per post till företaget i fråga, inte till ett deklarationsombud!

Frågan är hur gör alla för att stämma av AGI mot redovisning mm?

Frustrerande!
Lotta (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lotta,

  Precis som du beskriver ska en sammanställning av deklarerade uppgifter finnas tillgänglig i e-tjänsten hos Skatteverket innan årsskiftet. Mer än så vet vi inte i dagsläget.

  Underlag deklarerade uppgifter
  För att stämma av inlämnade AGI över hela året kan du ta ut en rapport som liknar den gamla KU10-blanketten. Du finner den via Utskrift - Historik - Lönehistorik. I rullistan väljer du "Kontrolluppgiftslista innevarande år".
  OBS! För att vara säker på att siffrorna visas korrekt rekommenderar vi att du först gör en omuppdatering via Aktivitet - Omuppdatering lönetotaler. Ta därefter ut rapporten för de anställda.

  Avstämning bokföring/AGI
  Vad gäller avstämning mot bokföringen är det förstås främst deklarerad bruttolön som ska jämföras mot de lönekonton du använder (t ex 7010) men även utbetald semester (dvs debiterad semesterskuld i samband med lön, vanligtvis 2920). Du ska även kontrollera arbetsgivaravgifterna (normalt 2730) och skatten (normalt 2710).

  Ha en bra dag!
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.