Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Differens bokförd omsättning och beräknad omsättning enl utgående moms

Hej, Finns det något verktyg som kan hjälpa mig att hitta en differens i bokförd omsättning och beräknad omsättning enligt bokförd moms?

Kommentarer

 • Hej Camilla,

  Det finns en momstransaktionskontroll i momsverktyget som du hittar under menyn bokföring - momsverktyget. Oftast beror en momsdifferens på att relationen moms är för stor/liten mot försäljningskontot alternativt att det försäljningskonto/inköpskonto du använt dig av i verifikatet ligger på fel rad i momsdeklarationen.

 • Hej, Jag har samma problem som Camilla (med en differens på 1 kr). Momstransaktionskontrollen däremot uppger ingen momsdifferens. Är det olika sorters differens? Och hur rättar jag i så fall den diff. som Camilla beskriver?

  Anders

 • Hej!

  En momsdifferens på 1 kr kan du ignorera, den beror med största sannolikhet på en öresavrundning och inget som Skatteverket kommer att anmärka på.

  M v h

 • Hej, jag får en kronas diff mellan tillgångar och skulder + eget kapital. På konto 3740 (som jag har förstått är ett avrundningskonto) ligger 1,12 kr. Kan det vara det som är "felet" och är det något jag bör åtgärda och i så fall hur?

 • Hej Tina,

  Problemet är att man avrundar varje enskild post i blanketten ner till närmsta helkrona i det förenklade årsbokslutet så så det kan bli en differens mellan tillgångar och skulder + eget kapital där. Kika i balansrapporten för att se vilket värde som du där har, redovisa detta.

  M v h

 • Tack för det, jag kollar vidare.
  Hälsningar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.