Till senaste kommentaren

Digital inlämning ÅR - teknisk felaktig request

När jag skall kontrollera/åtgärda innan inlämnandet av ÅR kommer en ruta fram  med texten "Teknisk felaktig request" vad gör jag för fel? (bolaget är helt vilande och har inga händelser i resultaträkningen)
Ulf

Kommentarer

 • Hej Ulf.

  1. Årets resultat saknas i resultaträkningen. Har inget har hänt i resultaträkningen under året och jämförelseåret, alltså när intäkter och kostnader saknas, behöver man tvinga ut rader för att visa ett nollresultat om det ska gå att skicka in årsredovisningen digitalt. Det gör du genom att klicka på knappen Redigera mall under fliken Årsredovisning. Klicka på funktionsknappen Visa/dölj och bocka i Skriv. Klicka på pilen i listen till vänster om posten nettoomsättning och välj alternativet J! – Alltid. För att visa 0 i stället för ett streck går du till funktionsknappen Inställningar när du står i årsredovisningsdokumentet.
  2. Det saknas ett resultat i resultatdispositionen. Om årets resultat i resultaträkningen är 0 kr för innevarande år hämtas inte 0 till resultatdispositionen. För att åtgärda detta klickar du på knappen Inställningar under fliken funktionspanel när du står på någon flik i årsredovisningsdokumentet. Välj fliken Avrundning m.m. och bocka ur ”Hämta belopp till resultatdispositionen”. Öppna sedan dialogen för resultatdispositionen och skriv in 0 på raden för årets resultat.
  Hoppas detta gör att du kan skicka in din årsredovisning.
  Mvh.

  Jenny Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.