Digital inlämning

Hur infoga revisionsberättelsen när jag lämnar in årsredovisningen digitalt? Revisorn har en annan programvara. Måste revisorn skicka den från sitt program?

Kommentarer

 • Hej
  Det bästa är om revisorn kan ladda upp revisionsberättelsen från sitt program till det "egna utrymmet" hos Bolagsverket. Då kan kunden styrelseledamoten ladda upp sin årsredovisning och sedan skriva under fastställelseintyget och då går årsredovisningen in tillsammans med revisionsberättelsen.
  I vårt program kan man skapa en revisionsberättelse bara för att få med revisionsberättelsen in digitalt till Bolagsverket men det bästa är om revisorn kan skicka in sin revisionsberättelsen själv.
  Lena
 • Hej Lena,
  Okej, men gör vi som vanligt när vi skickar in årsredovisningen digitalt från BL bokslut? Via digital inlämning och sedan signerar kunden.
  Men jag tänker att då kommer årsredovisningen kanske att signeras och lämnas in före revisionsberättelsen? Och den skickas i efterhand?

  Marie
 • Hej
  Se till att revisionsberättelsen har laddats upp innan styrelseledamoten skriver under fastställelseintyget för annars kommer inte revisionsberättelsen med in till Bolagsverket. Styrelseledamoten kan se att det både ligger en årsredovisning och revisionsberättelse innan man skriver under.
  Ett tips är att revisorn laddar upp sin revisionsberättelse innan man laddar upp årsredovisningen för att man ska vara säker på att revisionsberättelsen följer med in.
  Se till att ni inte har med någon revisionsberättelse skapad i BL Bokslut och välj att revisionsberättelsen skickas upp från annan programvara.
  Björn Lundén AB
  (Uppdaterad )
 • Behöver inte revisorn signera Revisionsberättelsen på något sätt? Det går ju inte att skicka bara den för digital signering via BL Bokslut. Och det går ju inte att infoga ett dokument i programmet så man kan ju inte scanna in en undertecknad revisionsberättelse. Eller räcker det med att revisorn har signerat Årsredovisningen digital, och att man sen skickar in revisionsberättelsen tillsammans med de andra dokumenten till bolagsverket?
  Kristin
 • Hej Kristin,
  När det gäller revisionsberättelsen så är det, samma som med årsredovisningen, en avskrift som skickas till Bolagsverket om du gör en digital inlämning. Det bästa är att avskriften laddas upp av revisorn själv från egen programvara (enl. beskrivning i tidigare inlägg).
  Om revisorn inte har en programvara som stödjer digital inlämning kan du i programmet skapa revisionsberättelsen enligt originalet och lämna in den i samma fil som årsredovisningen. Den ska ha samma format som årsredovisningen därför är det inte möjligt att scanna in och bifoga.

  Revisionsberättelsens original ska liksom årsredovisningens original signeras och arkiveras. Du kan lämna in digitalt oavsett om originalen är upprättade med digitala signaturer eller med penna på papper.

  Du kan direkt ifrån BL Bokslut bjuda in företrädare att signera årsredovisning och årsstämmoprotokoll digitalt. Har du skapat andra dokument i programmet och vill bjuda in att digitalt signera även dessa (exempelvis revisionsberättelse) kan du från programmet skriva ut dokumentet som en pdf-fil. Ladda sedan upp den direkt i inloggat läge på Verifieds webbsida och därifrån bjuder du in till signering.  Anneli Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.