Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Exportera bokslutstransaktioner direkt till BLA

Hej!

Varför kan jag inte exportera bokslutstransaktionerna direkt till BLA, det alternativet är gråskuggat?
Ted

Kommentarer

 • Hej
  Det beror på hur du exporterade SIE-filen från BL Administration till BL Bokslut. Om man i BL Administration överför till BL Bokslut via direktöverföringen, som du hittar under Aktivitet och BL Bokslut i BLA, kan man i BL Bokslut sedan välja Export BL Administration när man är färdig med bokslutet. Då har dessa 2 program hittat sökvägarna mellan filerna.

  I ditt fall så har nog du gjort en "vanlig" SIE-export i BL Administration och då kan inte BL Bokslut veta till vilket företag i BL Administration exporten ska gå, därav är den utgråad. I ditt fall måste man själv välja Export bokslutstransaktioner i BL Bokslut så att en SIE-fil skapas som man sedan importerar  i BL Administration.


  Bjorn Lunden
 • Det fungerar ändå inte, jag har fört över från BL Admin till Bokslut via direktöverföring men det fungerar inte åt andra hållet när jag är klar. Vart är felet för mig. Jag har provat på ett antal företag men det fungerar inte.
  Maria
 • Hej.

  Det kan bero på två saker. Endera har du gjort det från en annan dator, man måste nämligen göra detta från samma dator som man gjorde den första överföringen ifrån.
  För det andra så måste du vara inloggad på samma företagsgrupp i BLA när du gör både exporten och importen.
  Jenny Support
 • Hej!

  Jag hakar på den här tråden istället för att skapa en egen. Jag får samma problem - med vissa företag. Jag använder bara en dator och har bara en företagsgrupp, men ändå är BLA symbolen utgråad på vissa företag i BL Bokslut. Jag vet att jag manuellt kan exportera och importera en sie-fil, men det känns både onödigt omständligt och som en bugg. Vore toppen om någon kunde få rätsida på detta, så man slipper att hålla andan varje gång man ska exportera i hopp om att symbolen inte ska vara grå.
  Per Sönnerhed
 • Hej Per !
  VI är medvetna om detta och det beror på kommunikationen mellan BL A och BL B inte fungerar fullt ut just nu. Det bör fungera så länge du exporterar ett företag i taget till BL Bokslut, och sedan exporterar tillbaka transaktionerna på samma företag innan du exporterar nästa företag till BL B .

  Det är alltså när man exporterar bokföringsdata till flera företag (från BL A till BL B) som man får problem. Då "hittas" nämligen endast det senast exporterade (därav är knappen utgråad för vissa företag).

  Detta är ett pågående projekt och det kommer så småningom att bli en mer "sömlös" kommunikation mellan programmen. Så tillsvidare behöver du i de fall knappen är utgråad istället exportera en SIE-fil för bokslutstransaktionerna.
  Anneli Support
 • Jag exporterar endast ett företag åt gången men det blir så ändå på vissa företag. Jag tänker att det beror på att namnen är olika så att det företag jag gjort bokslutet på inte hittades när jag skulle återkoppla. Exempelvis att företaget i BL A har ett streck i organisationsnumret men inte i BL B och då hittades inte vid återrapportering. Bara en tanke som jag tänker varje gång det sker.
  Maria
 • Hej!
  Jag testade detta hos mig nu och det verkar fungera ändå. Om du vill kan du ringa in till supporten så kan vi koppla upp oss och kika på hur det ser ut hos dig.


  Anneli Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.