Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Exportera ut artiklar o kunder ur en firma till en annan

Hej
Jag har ett litet bryderi som ni kanske kan hjälpa mig med. Vi har en enskild firma (som "körs" i BLA) där del av verksamheten skall brytas ut i nytt bolag. Jag är med på att jag kan exportera kunder o artiklar från första bolaget och importera i det nya, men då blir jag väl av med all historik på så väl kunder som artiklar? Jag har alltså inte testat att göra detta ännu, utan är på funderingsstadiet.

Kommentarer

 • Hej Tomas,
  Det går jättebra att exportera register från ett företag till ett annat. Aktivera det företag du har registren på, gå till Arkiv, Export, Register. Här väljer du vilken typ av register det är, alltså om det är kunder, leverantörer osv och välj exportera. Kom ihåg att lägga ett namn på filen så du vet sen vilken fil som är vilken och spara på ett valfritt ställe på din dator.
  Gå sen in i det andra företaget och välj Arkiv, Import, Register. Här väljer du det första alternativet som redan är förmarkerat, det alternativet gäller för alla register. Välj en av filerna och klicka importera.

  Marie Support
 • Hej
  Tack för svar, men jag råkar givetvis ut för en liten komplikation. Flera av våra artiklar har ett kolon i sina namn för att göra skillnad på olika färger/modeller i samma familj (Bas: Naturligt Mellan, Bas: Mörk etc). Allt efter och inklusive kolon tecknet kommer inte med när jag importerar, däremot ser det ut som om detta data finns i den exporterade .txt filen. Har även testat med semikolon avgränsad, med samma resultat. XML alternativet gick inte alls. Några tips om vad som kan göras, förutom att döpa om alla artiklar?

 • Hej

  Det borde inte vara några problem med fil importen såvida inget ändrats i filen. Vi ber er skicka in den exporterade originalfilen till support@blinfo.se för testning, vi återkommer till er med svar så snart som möjligt.

 • Skickade filer i förrgår kväll, och ett nytt mail kommer nu eftersom jag upptäckt ytterligare konstigheter i importen som säkert hänger ihop med detta.

 • Och nu ser jag att det nog är så att vi har semi-kolon i namnen (inte vanligt kolon, måste skaffa större skärm...), vilket då kanske förklarar varför priserna flyttas, importen tror väl att semi kolonet avgränsar ett fält. Jag tar och laborerar med justering av artikelnamnen ett tag, och återkommer om jag inte får till det.

 • Förmodligen därav ert problem med importen testa importen på nytt när redigerat filen och återkom om fortsatt problem.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.