Extra lön i Lön plus

Hej!

När jag har gjort en lönekörning på de ordinarie lönerna vill jag göra en extralön till en timanställd. Varför måste den nyligen gjorda lönekörningen stängas för att jag ska kunna göra extralön. Extralönen gäller juli-dec, hur gör jag för att det ska gå att skriva in denna period. Det gäller bara några timmar per månad och lön utbetalas bara två gånger om året efter överenskommelse.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Camilla,

  En "Extra lön" kan endast köras separat eftersom den ligger utanför de ordinarie körningarna. Därför kan du inte ha en ordinarie och en extra löneperiod aktiv samtidigt.
  Tips! Om du vill kunna kör även de tillfälliga lönerna samtidigt som de övriga anställda kan du lägga in ett löneavtal även på dem.

  En löne- eller avvikelseperiod kan inte vara längre än en månad. Dock kan du förstås betala ut timmarna och skriva i fritext på lönebeskedet att lönen avser enligt perioden juli-dec.

  Ring in till oss om du vill ha hjälp med inställningarna.

  Ha det gott!
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hur skriver jag fritext på lönebeskedet?
  (Uppdaterad )
 • Hej Camilla,

  Klicka på en lönerad i kolumnen "Beskrivning" så kan du redigera texten. Detta fungerar både på lönearter och tomma rader. Se exempel:  Med vänlig hälsning

  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Jag har glömt att betala ut 2 semesterdagar till en anställd. Lönejournal, Banklista och lönebesked är utskrivna men inte skattedeklarationen. Kan jag korrigera lönen på en anställd eller göra en till lön och sen plocka ut skattedeklaration?
  (Uppdaterad )
 • Hej Pia,
  Gör en till lön inom samma period (samma månad) så hamnar båda lönerna på samma skattedeklaration.


  Med vänlig hälsning
  Madelene Support
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Jag vill göra en extra lön på en anställd innan jag gör ordinarie lönen till alla anställda. Men det går inte att kryssa i den rutan. Måste jag göra den ordinarie lönekörningar först?
  Caroline
 • Hej,

  Det är viktigt att du har samtliga löneperioder stängda om du ska börja med en extra lönekörning - detta ser du tydligt under aktivitet-löneberedning-löneperiod, ta bort det perioder som inte är låsta så kan du börja om och starta en extra lönekörning sen.

  Med vänlig hälsning
  Madelene Support
 • Har kört löner åt kund i lön plus, låste perioden. Sen beslutades att göra en extra lön på företagsledare. Hur går jag tillväga, måste väl inte göra om alla 19 lönerna, utan måste kunna redigera bara en lön?
  HAr letat men hittar inte hur jag skagöra.
  Lisbeth Johannesson
 • Hej Lisbeth,

  Du kan registrera en extralön för en enstaka anställd och för samma period som du just slutfört.

  Välj Löneregistrering och markera Extralön, välj datum för utbetalning, löneperiod och avvikelseperiod och gå vidare. Väl inne i löneregistreringen väljer ju den anställde du vill registrera lön för.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.