Extra lön i Lön plus

Hej!

När jag har gjort en lönekörning på de ordinarie lönerna vill jag göra en extralön till en timanställd. Varför måste den nyligen gjorda lönekörningen stängas för att jag ska kunna göra extralön. Extralönen gäller juli-dec, hur gör jag för att det ska gå att skriva in denna period. Det gäller bara några timmar per månad och lön utbetalas bara två gånger om året efter överenskommelse.
Camilla (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Camilla,

  En "Extra lön" kan endast köras separat eftersom den ligger utanför de ordinarie körningarna. Därför kan du inte ha en ordinarie och en extra löneperiod aktiv samtidigt.
  Tips! Om du vill kunna kör även de tillfälliga lönerna samtidigt som de övriga anställda kan du lägga in ett löneavtal även på dem.

  En löne- eller avvikelseperiod kan inte vara längre än en månad. Dock kan du förstås betala ut timmarna och skriva i fritext på lönebeskedet att lönen avser enligt perioden juli-dec.

  Ring in till oss om du vill ha hjälp med inställningarna.

  Ha det gott!
  Johan Support
 • Hur skriver jag fritext på lönebeskedet?
  Camilla
 • Hej Camilla,

  Klicka på en lönerad i kolumnen "Beskrivning" så kan du redigera texten. Detta fungerar både på lönearter och tomma rader. Se exempel:  Med vänlig hälsning

  Johan Support
 • Jag har glömt att betala ut 2 semesterdagar till en anställd. Lönejournal, Banklista och lönebesked är utskrivna men inte skattedeklarationen. Kan jag korrigera lönen på en anställd eller göra en till lön och sen plocka ut skattedeklaration?
  Pia
 • Hej Pia,
  Gör en till lön inom samma period (samma månad) så hamnar båda lönerna på samma skattedeklaration.


  Med vänlig hälsning
  Madelene Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.