Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

F-skatt

Var skriver jag in den inbetalade f-skatten?
Var redovisas den inbetalade f-skatten

Kommentarer

 • Hejsan Eva

  Du kan ange detta på flera ställen. Enklast är kanske när du står på Inkomstdeklaration 1 i programmet. Då får du upp små funktionsknappar uppe till höger om röda pratbubblan med frågor och svar. Bland dessa funktionsknappar hittar du knappen Prel. sk inkår 2014. Klicka på den. Då kommer du till en ruta där du kan ange dina preliminära skatter.

  När du sedan går till Skatteberäkningen (Nås enklast från listen längst ut till höger eller via CTRL+B) framgår detta. Du kan även där klicka på blå hyperlänken för Preliminär Skatt. Då kommer du till samma ruta för preliminära skatter.

  Marie Support
 • Bumpar tråden.

  Funktionen förutsätter -såvitt jag såg - att man har haft samma preliminära månadsdebitering hela året, och så multipliceras den med 12. Men säg att den preliminära debiteringen ändras under året.

  Visst, man kan ju dela den faktiska preliminära skatten med 12, eller multiplicera den med 1.
  Men då fyller ju inte uppställningen (12 ggr X) nån funktion, utan den blir bara förvillande om man sen jämför med verkligheten.

  Hur har ni tänkt att man ska göra när debiteringen ändrats under året?

 • Vi har lämnat summafältet nere till höger öppet så har du inte fyllt i något i de två första fälten för antal månader och belopp så kan du fylla i totalbeloppet direkt i summa fältet i stället.

  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.