Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

vart ändrar jag felaktiga ingående balanser?

Hur kan jag ändra på ingående balanser för 2016? Dessa är felaktiga. Tidigare år är avslutade.

Kommentarer

 • Hej,

  Du ändrar ingående balansen genom att klicka på Bokföring - Konton. När du får upp den rutan så kommer du att se fem olika knappar längst ner på sidan. För att ändra IB trycker du på den knappen med en vit fyrkant i och du kommer då kunna knappa in dom rätta siffrorna.

  Med vänliga hälsningar
 • Hej,

  Jag har råkat ut för ett problem med ingående balanser från tidigare år för ett HB, som jag nyss tog över.

  Kunde se att resultat inte blivit bokfört från tidigare år av föregående byrå och inte heller har någon omföring av eget kapital skett åren före.
  Jag fick en SIE-4 fil för år 2018-2020.

  Ingående balanser intill år 2018 visar ett icke bokfört resultat. År 2017 har jag inte. Jag försökte då låsa upp ingående balanser, som först var låst. Det medförde att kundfordringar plötsligt dök upp år 2018, samt en momsskuld, som ökade på summan ändå bort till år 2021 för samma poster. Även ett resultat dök upp som inte syntes först och likaså förstörde allt år 2021.

  Jag vore mycket tacksam om någon kunde ringa mig kring det här problemet och koppla upp sig.

  Först fanns ingenting år 2018 mer än en summa på banken, konto 1930 och ett icke bokfört resultat med exakt samma summa. Jag tänkte då att jag låser upp år 2018 och för in en post från eget kapital för att boka bort obalansen. Då öppnade sig hela år 2018 och fylldes på med moms för konto 2650 och kundfordringar på konto 1510, som först varit tomt. Jag har en utskrift från balansrapporten som visar det hur det såg ut först och en efter. Dessa summor har nu förts in ändå bort till mitt första bokslut 2021 för detta handelsbolag. Jag skulle helst av allt vilja låsa år 2018, så inga mer balanser förs över till kommande år, så allt blev ännu värre. Kan någon vänligen hjälpa mig med detta tack? Jag vet att för några år sedan kunde ingående balanser enkelt korrigeras, nu blir det visst bara problem.
  Mvh,
  Lotta
  Charlotta
 • Hej Charlotta!

  Det du får göra är att låsa alla år innan 2018 sedan låser du upp 2018, bockar i "Blockera IB för uppdatering från föregående år" och ta bort bocken för "IB låst".


  När detta är gjort kan du gå in under Bokföring - Aktivitet - Ingående balans - IB Huvudkonton och rätta till den ingående balansen så det stämmer med din balansrapport.

  Efter du korrigerat IB (kontrollera så det står Summa IB 0,00 nere till vänster) kan du ta ut en ny balansrapport och kolla så siffrorna stämmer.

  Med vänliga hälsningar

  Kristina Support
 • Hej,

  Jag har försökt med det.
  Problemet är första året är 2018 och jag har inte år 2017 innan, endast IB, som visar något som troligen är en del av något som inte bokförts av resultatet föregående år, eftersom det inte hade gjorts övriga år. Deklarationerna för åren visar dock korrekt resultat. Nu vill jag bara kunna låsa 2018, så jag slipper få dessa 54 990,93 kr att följa över till år 2021, enligt bifogad bild.
  Lotta
 • Du behöver boka upp det där beloppet under aktivitet - ingående balans - IB huvudkonton.

  Tobias Support
 • Jag har försökt fler gånger,  men det fungerar inte. Mer tacksamt och effektivt om någon ringer upp, och försöker själv, genom att koppla upp sig, istället för att ge råd som jag redan försökt. Tack!
  Lotta
 • Vad är ditt telefonnummer?

  mvh,
  Tobias Support
 • Jag kan inte gå in manuellt och ändra IB eftersom jag inte kan låsa tidigare år, så det blir moment 22.
  Jag registrerar mina kunduppgifter här nedan, syns dessa hos e, då borde ni även ha mitt tfn nummer?
  Lotta
 • Fick du numret?
  Lotta
 • Yes, vi ringer dig 9:30.

  mvh,
  Tobias Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.