Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Felvända bilder

Hej!
För en av de kunder jag hanterar blir bilderna felvända när jag tar upp dem från händelselistan. Kunden tar alltså bilden med sin telefon i stående format. När jag ska läsa bilden i adminverktyget måste jag vända den manuellt från liggande till stående format. Har försökt jämföra med andra kunder men där verkar inte samma fenomen uppträda. Det verkar inte heller spela nån roll om bilden är skannad eller tagen direkt med telefonen. Var ändrar jag inställningarna för detta?
Om jag skulle vilja skriv ut enstaka dokument går det bara att göra om de är skannade innan de läggs in i appen. Varför är det skillnad? Kan inställningar ändras?

Kommentarer

  • Hej Ann-Marie,

    Det måste ha nåt med kamera/bild-inställningarna på telefonen att göra. Det finns inga inställningar som går att ändra, varken i appen eller i administratörsverktyget. Detta är inte heller något generellt problem vi har, har än så länge bara varit någon enstaka kund som hört av sig om liknande problem tidigare.

    Gällande att skriva ut händelser direkt i det läge du beskriver finns tyvärr ingen inställning för att ändra detta. Du behöver först klicka på ladda ner för att sedan skriva ut. Jag har framfört detta vidare till programutvecklingen. 

    M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.