Filial i tyskland

Hej,
Har en klient med svenskt AB som ska öppna en filial (lager och grossist) i tyskland.
Tänkte använda kostnadsställe för att separera kostnader och intäkter från den svenska verksamheten. Skulle det fungera? Behöver kunna få fram separata balans- och resultaträkningar. Dessutom momsrapport för den tyska delen då moms ska deklareras där.
Med vänlig hälsning/Per

Kommentarer

 • Hej Per,

  Att använda sig av kostnadsställen fungerar bra i detta fall. Du kan på t.ex. artiklar/kunder/ koppla önskade kostnadsställen för att få det rätt konterat direkt från fakturaregistreringen. När du under menyn uppläggning - kostnadsställen skapat ett kostnadsställe kommer det i verifikationsregistreringen att dyka upp en ruta för kostnadsställe.

  När du är inne under knappen Rapporter finns en flik som heter K-ställen, där har du möjlighet att klicka på knappen Balans-Resultatrapporter för att se hur kostnadsställena går.  Gällande momsrapporten kan man väl säga att programmet inte direkt är anpassat för att redovisa moms i andra länder men det går under uppläggning - momsuppgifter att klicka på Ny för att skapa en alternativ momsredovisning. När du skapat den klickar du sedan på knappen Skattedeklaration för att bestämma vilka konton du vill koppla till de olika rutorna.  När du sedan under Rapporter klickar på knappen Momsrapport kan du där välja den alternativa momsredovisningen och som då skriver ut siffrorna från de bokföringskonton du kopplat till denna.  M v h

  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.