Flextid i lönebesked

Går det att ha flextiden i lönebesked så att de anställda kan se hur mycket de har i flextid. Och sedan öka/minska den med en löneart, ungefär som med semesterdagarna?

Kommentarer

 • Hej Matilda

  Ja du kan hantera flextid via ackumulatorerna. Du börjar med att lägga upp ackumulatorn under Uppläggning, Ackumulatorer. Här klickar du på Ny och lägger upp en som heter flextid. Du kan välja mellan antal och belopp som ska ackumuleras och när det gäller komptid så är det antal. Du kan också ställa in om du vill att allt ska nollställas vid årsskifte.

  Nästa steg är att du lägger upp en löneart som du ska använda för komptid. Löneartstypen för den ska vara Passiv information. Sen ska du koppla den till ackumulatorn du nyss lade upp under fliken Fackavgift och ackumulatorer. Klicka på knappen för Ack 1 (om det är den första du lägger upp) och välj din flextidsackumulator.

  Sista steget är att du koppla alla anställda till samma ackumulator, det gör du under fliken Semester och ackumulatorer.

  När du sen registrerar lönen så väljer du den här lönearten och när man jobbat in tid så blir det med plus och när man drar av tid anger du antalet med minus.

  Kontrollera sen att du har en blankett för lönebesked som innehåller datafält för att visa ackumulatorerna. 

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.