Föräldraledighet

Hej
Hur ska jag bäst göra i lön plus när en person blir föräldraledig första månaden.Vi har lön för innevarande månad men avdrag för månaden innan. Om personen då är föräldraledig 100% från februari så vill jag ju inte betala ut någon lön i februari men jag kan ju inte göra avdrag för dagar i februari eftersom avvikelseperioden är januari? Om jag bara deletar raden för lön? Ställer det till något i semesterberäkningen? Eller hur gör jag bäst?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Lena,
  Om en anställd blir föräldraledig och ska vara det under en längre period så är det bästa att ändra för just för den anställde så att avvikelseperiod och löneperiod är samma månad.
  Du gör alltså lönerna i två olika steg, först för de anställda som har avvikelseperiod föregående månad och lön för innevarande månad. När detta är uppdaterat och klart gör du lönen för den föräldralediga som har lön och avvikelseperiod samma månad.

  Med vänlig hälsning
  Madelene Support
  (Uppdaterad )
 • Ok, känns omständigt att behöva avsluta, uppdatera och göra klart när jag inte är klar med alla men får ta det så då om det är det bästa sättet...

  // Lena
  (Uppdaterad )
 • Jag har varit i kontakt med er tidigare och fått hjälp med parametrarna inför en av våra anställdas föräldrarledighet.
  Och nu när jag skriver in månadslönen för mars 15375 kr och Föräldrarledighet 23 dagar totalt 16839,22 så blir ju saldot minus 1464 kr.
  Vad gör jag för fel eller är parametrarna fel?
  Helena
 • Hej Helena,

  Det är viktigt att du lägger in föräldraledigheten i en följd hela månaden, alltså inklusive helger. Så om den anställde är ledig under hela mars månad lägger du avvikelserna från 1 mars - 31 mars.

  Med vänlig hälsning
  Madelene Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.