Till senaste kommentaren

Formel semesterlön fasta tillägg

Var i lön plus ändrar jag så att beräkningen av semesterlön och avdrag för semesterdag inkluderar fasta tillägg? Idag räknar bara semestertillägget med en procent på måndslön+fasta tillägg men FT tas inte med i formeln för semesterlönen per dag vilket det borde göra eftersom den anställde annars vid uttag av semesterdagar i pengar eller vid slutlön får för lite i peng för en semesterdag.
Det borde också innebära att semesterskulden är för liten för de som har fasta tillägg som ska räknas med iunderlaget för semesterlönen?


Kommentarer

  • Hej Sara,

    Anledningen till att vi inte har tagit med FT i formeln för semesterlön är för att vi räknar med att den anställde fortfarande har kvar sitt fasta tillägg även vid semester (precis som vid annan typ av frånvaro görs inget avdrag mot det fasta tillägget). Men om ni vill kan ni lägga till det både på semesterlön och semesteravdrag, och det gör ni i sådana fall direkt på lönearten (Uppläggning - Lönearter, Mer - Systemlönearter). Det kommer dock inte att komma med i semesterskuldlistan, så det kommer inte riktigt att stämma överens då.
    Vid slutlön eller utbetalning av semesterdagar så finns FT med i formeln (se till exempel löneart 1403).

    Med vänlig hälsning,
    Malin Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.