Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Generellt om sparaknappen i verifikationsregistreringen

När man trycker Spara så får man ingen indikation på att något händer. Dvs, när jag sparar förväntar jag mig en dialogruta som visar att det är sparat, eller att det jag registrerat "rensas" så jag kan påbörja nästa.
Som det är nu - får jag hela tiden en osäkerhetskänsla "tryckte jag verkligen spara" - "hängde sig systemet, inget verkade hända" ... osv.
Skulle önska någon form av bekräftelse på att jag sparat.

Kommentarer

 • Hej Lasse,
  Jag förmodar att du pratar om fakturaregistrering, löneregistrering osv. I den nya BL Administration har vi lagt till sparafunktionen där bilden stannar kvar för att man ska ha möjlighet att spara sitt arbete fast man inte är färdig med registreringen. Du kan välja att allt alltid sparas när du trycker på Ny, utan frågan om spara efteråt. Det gör du under knappen Mer, Inställningar och klickar i "Fråga om spara vid klick på ny"

  Marie Support
 • Jo, men det är tvärtom jag menar. Jag vill få någon "reaktion" från systemet när jag trycker på spara. Tex en dialogruta, eller att skärmen rensas. Som det är nu händer absolut ingenting vilket gör att jag (och fler med mig) blir osäkra om jag verkligen sparat.

 • Samma sak när man lägger in en inventarie - är den sparad eller ska jag registrera igen?

 • Hej!

  Tack för era synpunkter, vi tar till oss dessa.

  Om jag dock får nämna hur t.ex. sparaknappen i Excel/Word fungerar är det på samma sätt som i BLA, inget speciellt händer (förutom att allt sparas) när man klickar på diskettknappen. Vid klick på spara i BLA är tanken inte att skärmen ska rensas, bara sparas. Vi får ta en funderare om vi ska göra någon korrigering med någon typ av meddelande i detta läge.

  Trevlig helg!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.