Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Heltid till deltid

Hej,

Jag har en anställd som går från heltid till deltid 50% intermittent 200518. Hur gör jag för att hantera det rätt i programmet? Jag har skapat ett nytt schema och lagt till på den anställda. Men hur får jag till rätt lön för maj? Hur ska jag behandla befintliga och intjänade semesterdagar? Dom är ju intjänade på 100%, ska dom räknas om på något vis? Vad mer måste jag tänka på?

Mvh / Cecilia
Cecilia (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Cecilia,

  Lönen för maj får du nog räkna ut manuellt och ändra på löneraden (t.ex. Lön1x12/365 x 17 dgr + Lön2x12/365 x 14 dagar), alternativt dela upp i två olika rader och betala ut kalenderdagslön.
  Om du har avvikelser som ska regleras utifrån heltidslönen kan du låta den ligga kvar på K1 så länge och ändra efter denna lönekörning, annars kan du ändra redan nu.

  Semesterlönen kommer programmet själv att beräkna utifrån den sysselsättningsgrad som gällde när den tjänades in, under förutsättning att du har den nya deltidslönen på K1 som stämmer överens med det nya schemat, eller om du lägger in heltidslönen på HL under knappen Konstanter för användning i formler på lönearter (på fliken Lön och skatt). Semesteravdraget kommer att göras utifrån nuvarande månadslön.

  Iom det nya intermittenta schemat kommer hennes semesterdagar att tas ut med en semesterfaktor, t.ex kommer 1,25 semesterdagar dras per ledig dag om hon nu jobbar 4 dagar i veckan istället för 5 (eller motsvarande om hon jobbar färre dagar), så att 25 semesterdagar fortfarande motsvarar 5 veckors ledighet.

  Ha en fortsatt bra dag,

  Malin Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.