Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Överföring utgående balans till ingående balans till nästa år

Hur för jag över UB till IB nästa år

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Lägg bara upp ett nytt räkenskapsår så följer det utgående saldot från föregående år över automatiskt. Skulle du behöva komplettera föregående år är det bara att lägga in fler verifikat på det året så uppdateras den ingående på följande räkenskapsår.

  Önskar en trevlig dag.

 • Jag ska börja sköta bokföringen själv och undrar hur jag gör med uppläggning av nytt räkenskapsår utan att ha förra årets utgående balans
  Göran
 • Hej Göran!

  Ja, du kan börja bokföra på ett nytt räkenskapsår och sedan lägga upp ett äldre om du t ex får en SIE-fil med de siffrorna. Om du inte får någon fil kan du lägga in en ingående balans på det år du bokför genom att gå på Bokföring - Aktivitet - Ingående balans - IB Huvudkonton.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Jag vill att omföring av eget kapital enskild firma skall göras så att IB balansräkningen på det nya året inte har några belopp på tex konto 2012, 2013, 2019 osv. Dvs i IB skall enbart finnas belopp på konto 2010. Den automatiska omföring som nu görs i programmet omför EK som ett verifikat på det nya året.
  Går det att ändra?
  Anna
 • Hej Anna,

  Funktionen för kontoavslut som tömmer kontointervallen för eget kapital (normalt 2011-2019) mot konto 2010 går tyvärr inte att ändra så att verifikatet hamnar på räkenskapsårets sista dag istället för på den första dagen räkenskapsåret efter. Vill du ha det så behöver du göra den omföringen manuellt i verifikationsregistreringen. 

  M v h
  Anders Engman

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.