Till senaste kommentaren

Hur gör jag en import från BL Administration?

Hejsan!

Jag har helhetslösningen och bokför i BL Administration. Nu ska jag göra bokslut och årsredovisning i BL Bokslut och undrar hur jag gör importen lättast.

Jag har också ett anläggningsregister i BL A, kan jag få med det?

Kommentarer

 • Hej Mikaela!

  Om du gjorde föregående års årsredovisning i BL Bokslut bör du börja med att använda funktionen Öppna från föregående år. Då får du med mycket av arbetet du gjorde föregående år som basuppgifter, personuppgifter, anläggningsregister, bokslutsbilagor och eventuella ändringar i årsredovisningsmallen. Man utgår alltså från föregående års fil för att skapa årets bokslutsfil.

  När du har sparat filen är det dags att importera årets värden från BL Administration. För att få med så mycket information som möjligt ska du använda direktöverföringen i BL Administration till BL Bokslut. Då kan du även få med anläggningsregister, varulagervärdering samt kund- och leverantörsreskontra så att de uppgifterna fylls i automatiskt i BL Bokslut.

  Stäng bokslutsprogrammet och gå till direktöverföringen som du hittar under Allmänt - Arkiv – Export i BL Administration. Börja med att aktivera bokslut under Mer-knappen och följ sedan guiden. När du kommer till steget att välja hur du ska föra över till BL Bokslut väljer du antingen den fil som du har sparat om du använt funktionen öppna från föregående år eller så väljer du att påbörja ett nytt bokslut (om det är första gången företaget ska upprättas i BLB).
  När du är klar med bokslutet och årsredovisningen ska du exportera tillbaka eventuella bokslutstransaktioner som du gjort i BL Bokslut till BL Administration. Det gör du under Arkiv (blå knappen längst upp till vänster i programmet) – Import/Export – Export BL Administration.

  Gå sedan till BL Administration och direktöverföringen igen. Klicka på knappen Importera.

  Med vänlig hälsning

  Frida Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.