Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur justerar man ett felaktigt saldo på banken?

Hej,
Jag är ganska ny på bokföring över huvudtaget och har köpt BL Ekonomi eBokföringsprogram. Jag har en enskild firma och har gjort lite fel under de första månadena jag drev firman förra året på hösten tom 31/12.
Banksaldot är därför 48000 kr i BL ekonomi programmet men i verkligheten ska det vara 25000 kr. Hur justerar jag detta så banken har 25000 kr från den 1/1 2015 så man kan börja med rätt siffror?
Tacksam för hjälp med detta.

Hälsningar
Micke Bergman

Kommentarer

 • Hej Micke,

  Om du ser till att föregående räkenskapsår är avslutat under menyn Bokföring - hantera räkenskapsår så kan du sedan välj innevarande år. Gå sedan till Bokföring - konton - klicka på ikonen ingående balans (långt ner till höger) så kan du där ändra på den ingående balansen.

  M v h

 • Jag fann ett fel i fjolårets bokföring (fel på debet och kredit på en verifikation)som gör att ingående balanser är fel.
  Hur rättar jag det nu?

 • Hej Hans!

  Om det är så att räkenskapsåret är öppet kan du helt enkelt gå in i den felaktiga verifikationen och justera detta.
  Är det så att året är låst kan du göra en så kallad ändringsverifikation, detta gör du enklast genom att högerklicka på verifikationen och sedan välja "ändringsverifikation" spegelvänd sedan verifikationen och gör sedan en ny korrekt verifikation.
  Ändringsverifikationen kommer automatiskt hamna på ¨årets sista dag du kommer också kunna lägga den nya verifikationen på sista dagen i räkenskapsåret då detta datum alltid är öppet.

  Mattias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.