Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur kan jag få poster utan belopp att visas i balansräkningen?

Hej!
Jag har fått önskan från två olika revisorer att en post i balansräkningen tex. "Fastigheter och mark" som inte har något saldo i balansräkningen ändå ska finnas med pg a att det finns en not med saldon på föregående år. Kan man få med den rubriken på något sätt?
Aina

Kommentarer

 • Hej!


  För att ha med en rubrik i balansräkningen fast den inte har något saldo gör du så här:
  1. Klicka på Årsredovisning högst upp på den blå listen.
  2. Välj knappen Redigera mall som finns snett till vänster nedanför fliken Årsredovisning. 
  3. Klicka på Visa/dölj i Funktionspanelen och bocka i "Skriv"
  4. Ändra kolumen Skriv på aktuell rad i mallen för balansräkningen till J! - Alltid. Det innebär att beloppen alltid skrivs ut, även när belopp saknas. Det gör du till vänster om rubriken som du vill ha med, i det här fallet fastigheter och mark.
  Du kan också välja om du i årsredovisningen vill att beloppet ska skrivas ut som siffran 0 eller som ett streck. Det väljer du genom att i Funktionspanelen uppe till höger välja Inställningar. Lite längre ner står det ”När belopp saknas för året, alternativt för jämförelseåret, visa”. Där kan du bocka i någon av rutorna beroende på hur du vill ha det.
  Bjorn Lunden
 • Belopp med 0 visas som 0 istället för streck i balansräkningen trots att jag har valt att visa som streck i layouten. Hur gör jag?
  Jörgen
 • Då beror det sannolikt på att du har ett redovisat värde som är just noll, exempelvis en tillgång med motsvarande ackumulerade avskrivningar som då ger värdet noll. Det saknas då inget värde (som sätts till noll om värde saknas enligt den inställning du syftar på).
  Jonas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.