Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur skapar man en kontantfaktura?

Vi har en kund som sjukgymnast. 95% av hans intäkter kommer från Landstinget men 5% är kontantbetalning på plats. Han behöver inget cert. kassaregister och har inget sådant. Det handlar om x antal hundralappar i månaden.

Det skulle ju vara smidigt om det gick att skapa en kontantfaktura i programmet som han dels kunde använda som mailat kvitto till kunden (à la iZettle) och dels ha som en händelse att bokföra, dvs kunna bocka den som en kontant inbetalning direkt vid skapandet av kontantfakturan.

Finns det i nuläget något bra sätt att lösa detta för kunden eller behöver vi lägga detta i önskelådan?

Kommentarer

  • Hej,

    Jag håller med dig om att det skulle vara önskvärt att kunna registrera en kontantfaktura på ett smidigare sätt i appen och det är något vi har med på vår önskelista. Det du får göra i dagsläget är att skapa en vanlig faktura, sätta dagens datum som förfallodatum, skicka den till kunden och sedan registrera betalningen direkt. Tyvärr framgår det inte på fakturan att den är betald när den kommer kunden till handa i dagsläget.
  • Okej, men alldeles innan man skickar fakturan kan man väl välja en annan e-post adress? I så fall kan man ju skicka den till sig själv så slipper man frågor från kunden!?
  • Hej Robert!

    Det stämmer bra, du kan välja en annan e-postadress i skedet då fakturan ska skickas.

    Mvh,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.