Import från Wolters Kluwer

Hej, om man skulle byta program från Wolters Kluwer Skatt, finns det någon konverteringsfunktion för att förenkla bytet?

Kommentarer

 • Hej Benny!

  Japp det finns två sätt att få över information från andra skatteprogram till vårt.
  Det första sättet hjälper vi till med. Det är för att få in rena basuppgifter.
  Om du har kört deras byråstöd Byrå (eller har kunduppgifter på annat sätt på någon fil läsbar i excel), då kan vi till vårat BL Byråstöd konvertera över alla grunduppgifter såsom person/organisationsnr, adress, tfn, räkenskapsår m.m. Då kan du sedan ifrån Byråstöd enkelt skapa en ny deklaration och få med detta. Denna konvertering till vår Byråstöd hjälper vi gärna till med. Obs. Denna konvertering för bara över basuppgifter.

  Sen finns det ett sätt som du själv kan klara av och som kan komplettera de överförda basuppgifterna. Det gäller då att få in uppgifter från föregående års deklarationsblanketter, såsom sparat utdelningsutrymme, outnyttjade underskott, sparat räntefördelningsbelopp osv.
  Det fungerar så att vi i BL Skatt har en importfunktion där vi kan skapa en helt ny deklaration/eller läsa in uppgifter i en befintlig deklaration. Det gör vi då från föregående års SRU-fil. dvs från den fil du exporterade din klients uppgifter i till Skatteverket. Ett enkelt sätt är att skapa EN enda fil som heter blanketter.sru från föreågående som vi då kan länka till och då på varje klient få in uppgifter från de officiella deklarationsblanketterna. Tyvärr inte från några beräkningsbilagor.
  Du hittar denna import under Arkiv (Runda röda bokstaven S längst upp till vänster), under Import/Export. Funktionen heter Import från föregående års SRU-filer.

  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.