Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Import av företag från annat BL Administration

Jag ska ta över företag från en annan redovisningsbyrå. Hon använder också BL Administration och har exporterat företaget genom att använda funktionen exportera via e-post och har angett min e-post där. Hur importerar jag nu företaget till mig?

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Om du fått de här filerna i din e-post ska du spara ner dem på din dator först. Sen kan du via programmet gå in till Arkiv, Import, företagsdata från zipfil. Peka senan på en av filerna och importera. Du behöver inte lägga upp företagen innan, de blir upplagda i samband med importen. Du importerar alltså in ett företag i taget.

  Ha en bra dag

  Marie Support
 • Hej! Jag är i likadan situation. Har bett till en person som tog hand om bokföringen tidigare att skicka tidigare års bokföringar och fick en file som slutar med .SE men kunde inte importera det. Hur löser jag det?

 • Hej

  Under Arkiv ska ni välja import - SIE (bokföring) välj sedan hämta upp filen där du sparat den genom att välja Bläddra när du välk har hittat filen markera den och välj Importera - till nytt företag. Följ sedan guiden som kommer upp.

  Återkom om du har fortsatta problem.

 • Hej!

  Jag har en fil. men det är en BAP fil ... vad gör jag nu?

  ("Exportera företag via epost)

  mvh
  Iris
 • Hej Iris,

  Osäker vad som finns i BAP-filen, från vilket program kommer den? Du skulle kunna maila filen till support@blinfo.se så kan vi kika om den är möjlig att importera.

  M v h
 • Hej, frågade förra veckan om att överta ett företag från annan byrå som också använder BL. Den byrån har inte lagt företaget i molnet, och får inte heller svar på om dom kan göra det. Hur kan hen skicka filer till mig (inte SIEfil) så att jag får med mig, kunder, kundreskontra , fakturor m.m. utan att använda sig av molntjänsten.
  mvh
  Ing-Marie

  Ing-Marie
 • Hej Ing-Marie!

  Om företaget inte ligger i molnet så kan byrån skicka en säkerhetskopia på företaget till dig. Det gör de genom att stå i företagslistan, markera det företag som du ska ta över, klicka på mer och välj Exportera företag (första alternativet). Spar ner filen som skapas och maila den till dig eller skicka på ett USB-minne.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.