Importera kontoutdrag

Be kunden skicka in (maila) ett kontoutdrag för varje bankkonto i excel-format för perioden (alternativt att ni laddar ner det själva om ni har tillgång till bankkontot).

Öppna upp kunden i Digitala Företaget och klicka på "Avstämning" längst upp på sidan:Importera sedan kontoutdraget i Digitala Företaget genom att klicka på "Ladda upp kontoutdrag" längst uppe till höger. Klicka på "Välj fil" och hämta kontoutdraget (.xlsx och .csv är accepterade filformat). Därefter väljer du datumformatet som kontoutdraget har.Välj det konto (tex 1930) som motsvaras av kontoutdraget genom att klicka på raden/pilen och välj i scrollistan.
Avmarkera de rader som du inte behöver importera genom att klicka på de blå bockarna längst till vänster. Det är viktigt att inga andra rader än kontohändelseraderna är med. Då ser det tex ut såhär:


Därefter väljer du vilka kolumner du vill ha med (du kan ha med max 3 kolumner; Datum, Titel och Belopp).Nu är det bara att klicka på "Ladda upp fil" så kommer bankhändelserna in i avstämningsfunktionen i Digitala Företaget. Än så länge är det bara du som administratör som kan se dessa händelser.

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.